ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός: Ο υπερυπολογιστής της Opta προέβλεψε τις πιθανότητες κατάκτησης του Europa League

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, το τρόπαιο του Europa League και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός: Ο υπερυπολογιστής της Opta προέβλεψε τις πιθανότητες κατάκτησης του Europa League

Κώστας Τόπας 08:51 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 25.09.2024

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν ώστε ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός να κατακτήσουν το τρόπαιο του Europa League; Ο υπερυπολογιστής της Opta έκανε τις δικές του προβλέψεις.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μετράνε αντίστροφα για τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη και συγκεκριμένα για την League Phase του Europa League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι την Τετάρτη (25/09, 22:00) στη Κωνσταντινούπολη, ενώ αυτή του Λουίς Μεντιλίμπαρ θα φιλοξενηθεί στη Γαλλία από τη Λυών (26/09, 22:00)

Όχι μόνο το Champions League έχει νέα μορφή για αυτή τη σεζόν, αλλά και το Europa League ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και 36 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, όπως ο Άγιαξ, η Ρόμα, η Άιντραχτ, η Πόρτο, η Γαλατασαράι, η Λάτσιο, η Γιουνάιτεντ, η Λυών και η Τότεναμ, ξεκινούν μια δαιδαλώδη πορεία προς τον τελικό που θα διεξαχθεί στο «Σαν Μαμές» στις 21 Μαΐου.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φορτσάρουν για τις ευρωπαϊκές «μάχες»: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το format του Europa League
EUROPA LEAGUE

08:30 - 25.09.2024

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φορτσάρουν για τις ευρωπαϊκές «μάχες»: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το format του Europa League

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ετοιμάζονται να δώσουν τις πρώτες του ευρωπαϊκές μάχες με Γαλατασαράι και Λύων αντίστοιχα, για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Και ο υπερυπολογιστής της Opta έκανε τις δικές του προβλέψεις όσον αφορά τον νικητή της διοργάνωσης. Η Πόρτο φαίνεται πως είναι η ομάδα που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, ούσα το νούμερο ένα φαβορί (17,8%) για να φτάσει στον τελικό και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, σύμφωνα με την Opta.

Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε (10,9%), η οποία θα φιλοξενήσει τον τελικό, θεωρείται ότι είναι το πιο πιθανό να σταματήσει την Πόρτο, ούσα δεύτερο φαβορί. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση με τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, καθώς σύμφωνα με την Opta, αυτή είναι η Σλάβια Πράγας με 9,6% πιθανότητες, μπροστά από πολλούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της διοργάνωσης.

Η Σλάβια έχει φτάσει τουλάχιστον στη φάση των ομίλων μιας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε κάθε σεζόν από το 2017-18 και πριν από αυτό, η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 2009-10. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι, ίσως παραδόξως, πολύ κάτω στη λίστα με τα φαβορί και βαθμολογείται ως η έκτη ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου (7,1%).

Οσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο κάτοχος του τροπαίου του Conference League, έχει 1,2% πιθανότητες, σύμφωνα με την Opta για να κατακτήσει το τρόπαιο του Europa League, όντας το 17ο φαβορί στη λίστα. Ενώ, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δύο θέσεις πιο ψηλά από τους «ερυθρόλευκους», έχοντας 1,4% πιθανότητες ώστε το τέλος της σεζόν να τον βρει με το τρόπαιο στα χέρια του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βέβαια έχει αρκετές πιθανότητες, σύμφωνα με την Opta, να φτάσει στη φάση των «16». Ενώ υπάρχουν και 19,3% πιθανότητες να βρεθεί στα προημιτελικά. Για να κάνει το επόμενο βήμα στα ημιτελικά, τότε ο υπερυπολογιστής δίνει 7,8% πιθανότητες και 3,1% για να κλειδώσει τη συμμετοχή του στον τελικό.

Για τον Ολυμπιακό, η Opta δίνει 50,5% πιθανότητες για να βρεθεί στους «16», 20,9% στα προημιτελικά, 8,3% στον ημιτελικό της διοργάνωσης και 3% για να δώσει το «παρών» στον τελικό του Europa League.