Η Χέλμβαλ με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ
i

©ACPAOK

Η Χέλμβαλ με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ

Ελένη Ανδρικοπούλου 16:01 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 04.09.2024

Με «χρυσή» σκόρερ την Χέλμβαλ, η οποία βρήκε δίχτυα στην παράταση του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της Καϊράτ Γκατ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Round 1 του UEFA Women's Champions League.

Ο ΠΑΟΚ Morris αντιμετώπισε στην Πολωνία την Καϊράτ Γκατ από το Ισραήλ για την ημιτελική φάση του έβδομου προκριματικού ομίλου του UEFA Women’s Champuons League, της οποίας και επικράτησε με 2-1 στην παράταση με «χρυσή» σκόρερ την Έμιλι Χέλμβαλ στο 111ο λεπτό!

Οι νταμπλούχες Ελλάδας περιμένουν το βράδυ της Τετάρτης να μάθουν τον αντίπαλο τους για τον τελικό του Σαββάτου στις 21:00 που θα προκύψει από το ζευγάρι της Σερβέτ κόντρα στη διοργανώτρια Πόγκον.

Στο 10' ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η Χέλμβαλ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τη Ρουμπίν. Από εκεί και πέρα οι Ισραηλινές πήραν τα ηνία. Στο 19′ μακρινό σουτ από την Σαντρίνια, η Νόιχαους απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά η Γόρκου απείλησε με σουτ με τη Νόιχαους να διώχνει σε κόρνερ. Στο 40′ νέο δοκάρι της Κιργιάτ σε σουτ της Σαντρίνια έξω από την περιοχή. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Κοσκερίδου έδωσε το προβάδισμα στις «ασπρόμαυρες» με φοβερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 78′, η Γκούνη έκανε χέρι στην περιοχή και δόθηκε πέναλτι, με την Σάντος να το εκτελεί εύστοχα δύο λεπτά αργότερα, παρ’ όλο που η Νόιχαους βρήκε την σωστή γωνία, για το 1-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο της παράτασης.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και έκλεισε στα καρέ τους τις ισραηλινές, αλλά δεν βρήκε κάτι παραπάνω με το πρώτο μέρος της παράτασης να ολοκληρώνεται με 1-1.

Στο 111ο λεπτό όμως, οι «ασπρόμαυρες» με υπέροχο τελείωμα της Χέλμβαλ, πήραν και πάλι το προβάδισμα για το 2-1, το οποίο ο Δικέφαλος κράτησε μέχρι το φινάλε και πήρε την μεγάλη πρόκριση!

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Tags: