Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ

ΠΑΟΚ

i

©Intime

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ

Κώστας Τόπας 09:06 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 05:20 - 16.05.2024

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (18/04, 22:00) στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του εισιτηρίου για τα ημιτελικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ την Πέμπτη (18/04, 22:00) για τη ρεβάνς της φάσης των «8» του Conference League, θέλοντας να ανατρέψει την ήττα, 1-0, στο Βέλγιο και να περάσει στην τετράδα του Conference League.

Σε μία αναμέτρηση που στιγματίστηκε από τα επεισόδια και την αστυνομική βία που επικράτησε έξω από το «Γιαν Μπρέιντελ», η Μπριζ επιβλήθηκε του Δικεφάλου (1-0) και πήρε ένα μικρό αλλά σημαντικό πλεονέκτημα, με φόντο τα ημιτελικά του Conference League. Η πρόκριση θα κριθεί στο χορτάρι της Τούμπας (η οποία θα είναι κατάμεστη), με τη ρεβάνς να αναμένεται άκρως αμφίρροπη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα πέρα από τα γνωστά. Οι Νάσμπεργκ και Μάρκος Αντόνιο δούλεψαν ατομικά στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Οι τρεις τους είναι και οι μόνοι που δεν μπήκαν στην αποστολή μετά την τελευταία προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, που περιλάμβανε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα και στις στατικές φάσεις.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος προπονητής είναι οι: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

«Είναι παιχνίδι ζωής η ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ»

Λουτσέσκου © Intime

«Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό. Η Μπριζ είναι μία καλή ομάδα, που αντιπροσωπεύει ένα ποδόσφαιρο που είναι στο top level. Είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Το πρώτο ματς ήταν δύσκολο και το γκολ που δεχθήκαμε σίγουρα μας επηρέασε κι έδωσε αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο. Τους έσπρωξε και το κοινό τους, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να παλέψουμε. Δεν πέσαμε κάτω, αντιδράσαμε. Θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε και να είχαμε ισοφαρίσει. Σίγουρα δικαιούταν λίγο παραπάνω τη νίκη η Μπριζ, αλλά το ποδόσφαιρο κρίνεται στις στιγμές και τις λεπτομέρειες», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Λουτσέσκου.

Από την άλλη, ο προπονητής της βελγικής ομάδας, Νίκι Χάγιεν, αποφάσισε να ταξιδέψουν όλοι οι παίκτες μαζί με την αποστολή. Ακόμα κι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως οι τιμωρημένοι Τιάγκο, Ντε Κάιπερ και Μέχελε, αλλά κι οι παίκτες που λόγω τραυματισμού είναι αμφίβολοι ή τελικά θα χάσουν το παιχνίδι.

Για τη ρεβάνς στην Τούμπα, η UEFA όρισε τον Νταβίντε Μάσα. Ο Ιταλός ρέφερι θα έχει βοηθούς τους Φιλίπο Μέλι, Στέφανο Αλάσιο, 4ος θα είναι ο Μάρκο Ντι Μπέλλο και στο VAR ο Αλεσάντρο Ντι Πάολο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον, Μπράντον

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σάμπε, Σπίλερς, Ορντόνιες, Μέιχερ, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Βέτλεσεν, Σκόρας, Γιούτγκλα, Νούσα