Ο ΠΑΟΚ... κλώτσησε το όνειρο του Champions League στις καθυστερήσεις
i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ... κλώτσησε το όνειρο του Champions League στις καθυστερήσεις

Μάνος Τσαλγατίδης 23:12 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 14.08.2024

Μια στραβοκλοτσιά του Μαντί Καμαρά στις καθυστερήσεις στέρησε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (3-2) πρόκριση στα play offs του Champions League. Το τρίτο γκολ των Σουηδών από... καραμπόλα έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η Μάλμε επικράτησε 4-3 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με συνολικό σκορ 6-5!

Απίθανη εξέλιξη και ήττα-αποκλεισμός με 3-4 στην παράταση από τη Μάλμε

Μετά από ματς με εξωφρενικές διακυμάνσεις και δραματικές στιγμές, ο ΠΑΟΚ “λύγισε” στην παράταση γνωρίζοντας την ήττα με 3-4 από τη Μάλμε και τον αποκλεισμό από τα Play Off του Champions League. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 3-2 στο ημίχρονο, οι Σουηδοί ισοφάρισαν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα σε 3-3.

Με τον Καμάρα για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μπάμπα Κουλιεράκης, Κεντζιόρα και Σάστρε στην τετράδα της άμυνας, οι Καμαρά-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Τάισον-Κωνσταντέλιας-Αντρίγια γύρω από τον φουνταριστό Μπράντον στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Χέντρικ Ράιντστρομ επέλεξε το 4-4-2 έχοντας τους Τελίν και Μποτχάιμ ως επιθετικό δίδυμο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς πολύ νευρικά και αγχωμένα, κάτι που οδήγησε σε εύκολα λάθη και απώλειες κατοχών. Η έλλειψη συγκέντρωσης κορυφώθηκε στο 10ο λεπτό όταν από μια εκτέλεση πλάγιο, η Μάλμε κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η άμυνα των γηπεδούχων “κοιμήθηκε” και ο Νανάσι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Το γκολ των Σουηδών ανάγκασε τον Δικέφαλο να πάρει σταδιακά περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και τελικά να φτάσει στην ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα. Στο 21’, ο Τάισον εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση και με αριστοτεχνικό τρόπο την έστειλα στη γωνιά του Ντάχιν κάνοντας το 1-1.

Το μοτίβο επανήλθε μετά την ισοφάριση, με τον ΠΑΟΚ να δίνει την κατοχή στη Μάλμε και να την περιμένει λίγο πάνω από το κέντρο. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τις στιγμές τους πάντως, όπως στο 28’ όταν ο Μπράντον από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντάχιν.

Παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν είχε πολλές σημαντικές φάσεις, ήρθαν τρία γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους για να… εκτοξεύσουν το σκορ. Στο 43’ ο Κουλιεράκης με απίθανο ευθύβολο σουτ από τα 50 μέτρα έκανε το 2-1, δυο λεπτά αργότερα ο Νανάσι με κοντινό τελείωμα ισοφάρισε σε 2-2, και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντρίγια με ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-2!

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, όμως λίγο αργότερα έγινε μια αναγκαστική για τον ΠΑΟΚ. Ο Τάισον ένιωσε ενοχλήσεις και στο 49’ έδωσε τη θέση του στον Μουργκ, με τον Κωνσταντέλια να μεταφέρεται στα φτερά.

Η εικόνα του ματς δε διαφοροποιήθηκε, οι Σουηδοί ήταν αυτοί που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια αλλά ο Δικέφαλος είχε τις μεγάλες φάσεις. Στο 56’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο Κουλιεράκης με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 59’ ο Μουργκ ανενόχλητος εντός περιοχής έστειλε με πλασέ την μπάλα λίγο έξω.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία μετά τις ευκαιρίες που δημιούργησε – οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγάζουν κούραση – έτσι κατάφερε να δείχνει πιο κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σκορ όμως ήταν ακόμα εύθραυστο και η πρόκριση ανοιχτή. Η Μάλμε το υπενθύμισε αυτό στο 68’ και στο 69’ με δυο τελικές από Στρίγκερ (μπλόκαρε ο Κοτάρσκι) και Μότχαιμ (άουτ).

Στο 72’ ήρθε η τριπλή αλλαγή του Λουτσέσκου που έριξε στο ματς του Τσάλοφ, Ντεσπόντοφ και Σβαμπ. Ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε πιο ψηλά για να δυσκολέψει τη δημιουργία παιχνιδιού των Σουηδών και έψαχνε τη στιγμή του για να απειλήσει ξανά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων “λύγισαν”. Στο 90+6’, μετά από φάση διαρκείας εντός περιοχής, ο Καμαρά έδιωξε την μπάλα, αυτή κόντραρε στον Ζέρεστρομ και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 3-3 και το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν φανερά επηρεασμένοι στο έξτρα ημίωρο, την ώρα που η ψυχολογία της Μάλμε αναπτερώθηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 99’ ο Κρίστιανσεν να βρεθεί τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και με πλασέ να κάνει το 3-4.

Μετά από ένα αδύναμο πλασέ του Βιεϊρίνια στο 102’, ο Αλί με προσωπικές ενέργειες και σουτ ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε εντυπωσιακές επεμβάσεις στο 104’ και στο 105’.

Στο 108’ ο Γιόνσεν είχε δοκάρι με σουτ, στο 110’ ένα γυριστό σουτ του Τισουντάλι έφυγε άουτ.

Πότε είναι το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League με τον νικητή του Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς
EUROPA LEAGUE

23:13 - 13.08.2024

Πότε είναι το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League με τον νικητή του Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την αποκλεισμό και θα συνεχίσει στα playoffs όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς και το πρώτο ματς θα γίνει στις 22 Αυγούστου στην Τούμπα.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Καμαρά, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’) , Τάισον (Μουργκ 49’, Τισουντάλι 101’), Κωνσταντέλιας (Βιεϊρίνια 86’), Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 72’), Μπράντον (Τσάλοφ 72’).

Μάλμε: Ντάχιν, Στρίγκερ (Όλσεν 114’), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (Μπολίν 60’), Πένια (Μπεργκ 105’), Γιόνσεν, Νανάσι (Κρίστιανσεν 79’), Τελίν (Ρέσλερ 114’), Μπότχαϊμ (Αλί 88’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο λεπτο της κανονικής διάρκειας εκεί που τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ χάνουν την μπάλα και δίνουν στη Μάλμε τη στημένη φάση που ισοφαρίζει.

MVP

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σκόραρε, έτρεξε, μάλωσε, έκοψε, καθυστέρησε. Όμως η νίκη της Μάλμε δίνει τον τίτλο του MVP στον Νανάσι που σκόραρε δύο γκολ...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!