Η διαφορά ετοιμότητας είναι μεγάλη, όμως απέδειξε πως μπορεί!
i

© Imago

Η διαφορά ετοιμότητας είναι μεγάλη, όμως απέδειξε πως μπορεί!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στο Μάλμε απέναντι σε μία πολύ πιο έτοιμη ομάδα και θα κληθεί να δώσει συνέχεια στο… όνειρο, μέσα στην «καυτή» Τούμπα.

Άπαντες στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ γνώριζαν και γνωρίζουν πως αυτές οι δύο «μάχες» με τη Μάλμε, με φόντο την πρόκριση στα playoffs, θα έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες. Η διαφορά ποιότητας δεν είναι τεράστια, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ετοιμότητα των Σουηδών αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» τους.

Πρόκειται για μία ομάδα με ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια της, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που χθες (6/8) έδωσε το τρίτο επίσημο ματς της σεζόν 2024-25.

Το πρωτάθλημα στη Σουηδία βρίσκεται σε εξέλιξη κι έπειτα από 17 (!) αγωνιστικές, η αντίπαλος του Δικεφάλου είναι στην κορυφή με 38 βαθμούς, αποδεικνύοντας έτσι πως εκτός από πανέτοιμη, είναι και σε καλή κατάσταση.

Αυτό φάνηκε μάλιστα και με το… καλημέρα, στην πρώτη μεταξύ τους «μάχη» στο «Eleda Stadium». Οι πρωταθλητές Ελλάδας πιέστηκαν αρκετά κατά διαστήματα και είχαν την τύχη με το μέρος τους, όμως από την άλλη έδειξαν πως μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ στο Μάλμε, «πληρώνοντας» τα λάθη του και την αμυντική ολιγωρία στις στημένες φάσεις, αλλά κατάφερε να βρει «απαντήσεις» και να μείνει όρθιος και… ολοζώντανος.

Οι συγκινητικοί Κουλιεράκης και Κοτάρσκι

Αρκετοί παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκαν σε κακή μέρα στο χθεσινό (6/8) ματς, όμως η εξαιρετική εμφάνιση των Κοτάρσκι και Κουλιεράκη έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φύγει ο ΠΑΟΚ «αλώβητος» από τη Σουηδία.

Ο Κροάτης γκολκίπερ, ο οποίος αποτελεί ένα «hot name» στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, δήλωσε «παρών» όταν η μπάλα… έκαιγε για ακόμη ένα ματς. Από τη μεριά του, ο διεθνής στόπερ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν και μετράει ήδη σε αυτά τα τρία πρώτα επίσημα ματς, δύο καθοριστικά γκολ και μία ασίστ.

Χθες ο «Κούλιε» ήταν πανταχού παρών κι έκανε τη διαφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, «καθαρίζοντας» τις περισσότερες φάσεις.

Η ατάκα του Λουτσέσκου περί ετοιμότητας και το μήνυμα ενόψει της ρεβάνς

Στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση στο Μάλμε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου κλήθηκε να απαντήσει για τις διαφορές που βλέπει σε σχέση με την πρωταθλήτρια ομάδα που τελείωσε την περσινή σεζόν.

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μία ομάδα με 59 επίσημα ματς και μία που δεν είχε παίξει κανένα. Κάνει μεγάλη διαφορά στην επιθετικότητα, στην ένταση και τη φυσική κατάσταση, που έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι. Αν περιμένατε να κερδίσουμε με 5-0 και 0-5 την Μπάνια Λούκα είναι δικό σας πρόβλημα. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε είναι πρωταθλήτριες, με διαφορετική νοοτροπία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος μπορεί να έχει το ίδιο υλικό στα χέρια του, αλλά γνωρίζει πολύ καλύτερα απ΄ όλους πως η περσινή χρονιά ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Τέλος, όσον αφορά στη ρεβάνς, ο ΠΑΟΚ θα παίξει μπροστά στο κοινό του και θα κληθεί να πάρει την πρόκριση, δίνοντας έτσι συνέχεια… στο όνειρο.

Η Τούμπα θα γεμίσει ασφυκτικά και θα προσπαθήσει να δώσει την κατάλληλη ώθηση στους πρωταθλητές. Άλλωστε αυτό περιμένει και ο Λουτσέσκου, που στις δηλώσεις του μετά το πρώτο ματς με τους Σουηδούς στάθηκε στο γεγονός πως περιμένει ένα «γεμάτο γήπεδο που θα δυσκολέψει τον αντίπαλο».

Σίγουρα το έργο των ασπρόμαυρων δεν είναι εύκολο και η Μάλμε θα έρθει να κάνει το δικό της παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, με «όπλο» όπως αναφέραμε και παραπάνω την ετοιμότητά της. Ωστόσο αυτός ο παράγοντας όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν είναι ικανός να κρίνει πάντα μία πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πολλάκις πως ξέρει τον τρόπο, μέσα στο «σπίτι» του κι απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες, να παίρνει αυτό που θέλει. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει ξανά...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!