Το «ευχαριστώ» του Εκόνγκ σε Σαββίδη και Λουτσέσκου και η υπόσχεση στον γιο του

Το «ευχαριστώ» του Εκόνγκ σε Σαββίδη και Λουτσέσκου και η υπόσχεση στον γιο του

Sportal newsroom 23:34 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 24.07.2024

Ο Τρόοστ Εκόνγκ επέστρεψε με γκολ και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 3-2 κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Οι ατάκες για Σαββίδη και Λουτσέσκου.

Ο Τρόοστ Εκόνγκ έλειψε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο Κόπα Άφρικα.

Ο Νιγηριανός στόπερ του ΠΑΟΚ γύρισε στο αρχικό σχήμα, αφού ο Κεντζιόρα δεν ήταν 100% έτοιμος και μάλιστα με γκολ, το οποίο ήταν και το νικητήριο, κόντρα στην Μπάνια Λούκα.

Μετά το ματς ο Εκόνγκ μίλησε στη NOVA κι αναφέρθηκε σε Σαββίδη και Λουτσέσκου. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πόσο σημαντικό ήταν το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ: «Είναι πάντα καλό να βοηθάς την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμένα, καθώς ο μεγαλύτερος γιος μου έγινε έξι χρονών, οπότε του υποσχέθηκα από το σπίτι ότι θα είναι κάτι ξεχωριστό σήμερα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και στον προπονητή και στον πρόεδρο, που ήταν εκεί και με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τα κατάφερα σήμερα. Είμαι καλά, αλλά σημασία έχει που πήραμε τη νίκη, ο Κουλιεράκης έκανε φανταστική δουλειά και συνεχίζουμε».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς: «Έιναι μια καλή ομάδα στις αντεπιθέσεις, έχουν έναν ψηλό επιθετικό, με μεγάλο κορμί που κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους γενικότερα. Τον έψαχναν συνεχώς οι συμπαίκτες του, έκανε και μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με την κεφαλιά που πήρε. Είναι πάντα επικίνδυνος.

Σίγουρα είναι πρωταθλητές, σίγουρα αξίζουν να βρίσκονται εδώ, είναι μια καλή ομάδα και βρίσκονται εδώ για κάποιο λόγο. Εμείς πρέπει να τους σεβαστούμε και να πάμε στον επαναληπτικό και να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκριση».

Νωρίτερα, ο Λουτσέσκου δήλωσε: «Πρώτο επίσημο παιχνίδι, κάναμε τη νίκη η οποία είναι σημαντική, αλλά έχουμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Τα πράγματα πάνε προς τον δρόμο που θέλουμε σε αυτό το ζευγάρι. Η ένταση μας έλειψε αρκετά σήμερα, στο αργό τέμπο δεν είχαμε την ένταση αλλά και την αυτοπεποίθηση που πρέπει να επανέλθει. Ήμασταν μη υπομονετικοί σε κάποιες φάσεις και πρέπει να δουλέψουμε και σε άλλα πράγματα.

Είναι σημαντικό ότι πολλοί παίκτες πήραν λεπτά στο δεύτερο μέρος, γενικότερα η ένταση και η αυτοπεποίθηση πρέπει να δουλευτεί. Είναι σημαντική όμως η νίκη και πρέπει να πατήσουμε σε αυτήν για να διορθώσουμε πράγματα και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι».