Ο ΠΑΟΚ πήρε την μάχη με την «αεροπορία», αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ πήρε την μάχη με την «αεροπορία», αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση

Μάνος Τσαλγατίδης 22:26 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 25.07.2024

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα με δύο γκολ του Κουλιεράκη κι ένα του Εκόνγκ και πάει στην Βοσνία για μάχη.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα χάρη στα γκολ των Κουλιεράκη (2) και Εκόνγκ, ωστόσο η εμφάνιση του ήταν προβληματική και θα πρέπει να... ηχήσει καμπανάκι, τόσο ενόψει της ρεβάνς, όσο και γενικότερα αναφορικά με την πραγματοποίηση του ονείρου της συμμετοχής στη League Stage του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον κλασικό του σχηματισμό δηλαδή το 4-2-3-1, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιλέγει για την αρχική σύνθεση τους: Kοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Σάστρε, Σβαμπ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Μπράντον.

Από την πλευρά της η Μπόρατς Μπάνια Λούκα χρησιμοποίησε τον ίδιο σχηματισμό και ξεκίνησε κόντρα στον Δικέφαλο με τους: Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς, Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπαθούσε να ανοίξει την κλειστή άμυνα της Μπάνια Λούκα, προσπαθώντας να δώσει πλάτος στο γήπεδο. Έτσι όλες οι προσπάθειες γινόντουσαν από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Η πρώτη φάση στον αγώνα ήταν για την Μπάνια Λούκα. Ο Ερέρα στο 14΄ ξεπέρασε στο σπριν τον Εκόνγκ, σέντραρε και αρχικά η μπαλιά του κόπηκε. Η μπάλα όμως έπεσε στα πόδια του Βούκοβιτς, αυτός έκανε την μπαλιά με τον Λούκιτς να πηδά πιο ψηλά από όλους, να πιάνει την κεφαλιά και να αστοχεί.

Στο 17ο λεπτό όμως στην Τούμπα υπήρξε... έκρηξη! Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, και ο Κουλιεράκης με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 22΄ οι Βόσνιοι ισοφάρισαν. Ο Κουλιεράκης σε μια σύγκρουση με τον Κοτάρσκι βρήκε την μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή Σμάιτς να πηγαίνει στο VAR και μετά από εξέταση της φάσης να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ερέρα εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Το σύνολο του Λουτσέσκου από εκείνο το σημείο και έπειτα έβγαζε έναν εκνευρισμό πιθανότατα διότι δεν του έβγαινε τίποτα στο χορτάρι. Ο Δικέφαλος μόλις ηρέμησε άρχισε να... πνίγει την Μπάνια Λούκα, που αμυνόταν μαζικά. Το γκολ φαινόταν πως θα έρθει και τελικά ήρθε στο 39ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ με τον Ντεσπόντοφ να το εκτελεί και αρχικά τους Βόσνιους να απομακρύνουν. Ωστόσο, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Μπάμπα που σέντραρε με στόχο τον Οζντόεφ. Ο Ρώσος σούταρε δυνατά ο Σισκόφσκι απέκρουσε, ο Κουλιεράκης πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά και δικό του στο ματς.

Στο 44΄ ο Οζντόεφ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, καθώς ο Μουργκ τον έβγαλε φάτσα με την εστία και τον αντίπαλο κίπερ εξουδετερωμένο, αλλά σημάδεψε αντίπαλο σε κενή εστία. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε εκεί να κάνει το 3-1 και να ηρεμήσει, αλλά δεν το έκανε και το... πλήρωσε. Ο Τάισον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε μια ακατανόητη ενέργεια ντριμπλάροντας στο μισό του ΠΑΟΚ, ενώ είχε επιλογές για πάσα. Ο Βραζιλιάνος έχασε την μπάλα η Μπάνια Λούκα έφυγε στην κόντρα και ο Κουλάσιν από κοντά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-2.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην επανάληψη , καθώς σκόραρε! Στο 50ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ. ο Σισκόφσκι έκανε κακή έξοδο και ο Εκόνγκ με κεφαλιά σκόραρε για το 3-2.

Βέβαια, ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει τρομερά αμυντικά προβλήματα, ενώ και ο άξονας του σε φάση άμυνας ήταν γενικότερα βαρύς και δυσλειτουργικός. Ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι κατά σειρά του Κωνσταντέλια, Καμαρά, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Σαμάτα.

Μάλιστα, αυτό ήταν και το ντεμπούτο του Μαντί Καμαρά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Από το 68΄ και έπειτα ο ρυθμός έσβησε για τα καλά. Κάτι βέβαια που ήταν απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς σε τι σημείο της σεζόν βρισκόμαστε. Ο Σαμάτα έδειξε πως το θέμα γκολ το συνέχισε από εκεί που το άφησε καθώς στο 70ο λεπτό ο Τάισον τον έβγαλε μόνο του με τα δίχτυα και κατάφερε να μην προλάβει την μπάλα για να σκοράρει.

Στο 85΄ ο Σάστε σέντραρε, ο Σαμάτα πήδηξε ολομόναχος στη μικρή περιοχή και αστόχησε. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

ΜVP:

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν τόσο κακή που το να βρεθεί κάποιος διακριθέντας ήταν πραγματικά δύσκολο. Ωστόσο, ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ ξεχώρισε σε σχέση με τους υπόλοιπους αναφορικά με τις τοποθετήσεις του και το build up. Ενώ σκόραρε κιόλας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το παιχνίδι κρίθηκε ξεκάθαρα στις στημένες φάσεις, εκεί που ο ΠΑΟΚ επικράτησε κατά κράτος (μόνο εκεί), επί της Μπάνια Λούκα. Άλλωστε όλα τα γκολ του Δικεφάλου προήλθαν από στημένη φάση.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Σάστρε, Σβαμπ (85΄Τσιγγάρας), Οζντόεφ (68΄ Καμαρά), Τάισον, Μουργκ (60΄ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, (68΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς) Μπράντον (68΄ Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα: (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72΄ Χρέλια), Σκόρουπ (85΄ Βράνιες), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89΄Τσάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89΄ Χάσουκιτς).