Ήττα συμπερασμάτων (2-3) για τον ΠΑΟΚ

Ήττα συμπερασμάτων (2-3) για τον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 18:53 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 14.08.2024

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-3 από την Βέστερλο στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-3 από τη Βέστερλο στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι προετοιμασίας σε ένα ματς, που έβγαλε αρκετά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 όπως συνήθως έχοντας στην αρχική σύνθεση τους: Κοτάρσκι, Ράφα, Έκονγκ, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Τζίμας, Νάρεϊ, Μπράντον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άγριο ρυθμό από νωρίς με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους η μία στην άλλη. Οι «ασπρόμαυροι» έκλεβαν εύκολα μπάλες στη μεσαία γραμμή και γενικότερα ακολουθούσαν το πλάνο τους με την πίεση ψηλά. Μάλιστα, «φόρτωναν» την αριστερή πλευρά με τον Ράφα να έχει αρκετούς διαδρόμους.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα! Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ράφα βρήκε χώρο, σέντραρε και ο Νάρεϊ με πλασέ από δύσκολη γωνία έγραψε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο έμοιαζε να... σβήνει και η Βέστερλο αυτό το εκμεταλλεύτηκε. Ο Ματσούο στο 13ο λεπτό με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Πριν καν συνέλθει ο ΠΑΟΚ οι Βέλγοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας πάτησε την μπάλα και έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της αντιπάλου να βγουν στην κόντρα με τον Γιόου στο 14ο λεπτό να σκοράρει με εξαιρετικό πλασέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι.

Το παιχνίδι είχε πάρει έναν... τρελό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω κάτω στο γήπεδο. Δύο λεπτά χρειάστηκαν για να... κουνηθούν ξανά τα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα, ο Νάρεϊ σέντραρε και ο Μπράντον μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2 Οι δύο ομάδες συνέχιζαν στον ίδιο τρελό ρυθμό χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξει κάποιο τέρμα. Ο Σβαμπ λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της σεζόν στο 40ο λεπτό με ανάποδο ψαλίδι, ενώ ο Κοτάρσκι σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ματσούο σε τετ α τετ.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2 και τον Δικέφαλο με σοβαρά αμυντικά προβλήματα, που έπρεπε να λύσει στο δεύτερο μέρος.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην αλλάζουν κάτι στις συνθέσεις τους. Ωστόσο, ήταν σαφές πως ο Λουτσέσκου είχε δώσει εντολή στα χαφ και στους αμυντικούς του να γίνουν πιο δυναμικοί. Μέχρι το 55ο λεπτό δεν είχε συμβεί κάτι αξιοπρόσεκτο. Την... ηρεμία του αγώνα ήρθε να διαταράξει το δυνατό μαρκάρισμα του Σβαμπ στονν Ματσούο με τον Αυστριακό να βλέπει την κίτρινη κάρτα.

Τα αμυντικά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ δεν έλειπαν και από ένα τέτοιο προήλθε και το 2-3 της Βέστερλο. Ο Ντάτσι πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο, τα χαφ του Δικεφάλου άργησαν να επιστρέψουν, οι αμυντικοί δεν τον έκλεισαν γρήγορα και αυτός με ωραίο πλασέ σκόραρε. Ο Λουτσέσκου ήταν έξαλλος και οι παρατηρήσεις του προς τα χαφ και τους αμυντικούς ακούγονταν σε όλο το γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ πλέον εκτός από αμυντικό είχε και επιθετικό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Ο Λουτσέσκου στο 74ο λεπτό έριξε στο παιχνίδι τον Βιεϊρίνια, προκειμένου να βοηθήσει με την εμπειρία του.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο την αντίπαλη εστία και έτσι ήρθε αυτή η ήττα συμπερασμάτων με 2-3 στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα (74΄ Βιεϊρίνια), Έκονγκ, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα (63΄ Λύρατζης), Τσιγγάρας, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (63΄, Νάρεϊ (63΄ Ρικάρντο), Μπράντον (76΄Γκορντεζιάνι).

Η ενδεκάδα της Βέστερλο: Γκίλεκενς, Φίξελες, Μπος, Μάντσεν, Γκουμουσκάγια, Γιόου, Ντάτσι, Ταγκίρ, Τζορντάνοφ, Νόισταντερ και Ματσούο