Ο φετινός ΠΑΟΚ ακολουθεί τα βήματα του περσινού!

Φέντορ Τσάλοφ

i

©Intime

Ο φετινός ΠΑΟΚ ακολουθεί τα βήματα του περσινού!

Τελικά ο ΠΑΟΚ σκοράρει ή όχι; Ιδού η απάντηση.

Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ την Τρίτη (15/10), με τους Μαντί ΚαμαράΑλί Σαμάτα και Κίριλ Ντεσπόντοφ να είναι οι τελευταίοι που αγωνίστηκαν με τις Εθνικές τους ομάδες.

Σταδιακά, όλοι οι διεθνείς θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Δικεφάλου ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Η Super League ξεκινά και πάλι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να «δοκιμάζονται» στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τη διακοπή.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει γύρω από τα γκολ, που (δεν) έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη δυσκολία των επιθετικών να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Οι σέντερ φορ των «ασπρόμαυρων» έχουν πετύχει μόλις δύο γκολ συνολικά, με τους Τσάλοφ και Τισουντάλι να έχουν σημειώσει από ένα.

Τι είχε καταγράψει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το χρονικό σημείο την περασμένη σεζόν;

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου international break της σεζόν 2023-2024 o Δικέφαλος είχε δώσει συνολικά 14 αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι επτά αφορούσαν το πρωτάθλημα, έξι ήταν για τα προκριματικά του UEFA Conference League, ενώ είχε δώσει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ίδια διοργάνωση.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε πετύχει από 13 γκολ σε Super League κι άλλα τόσα στα προκριματικά, ενώ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Conference League είχε σκοράρει τρία τέρματα απέναντι στην Ελσίνκι. Συνολικά, είχε σκοράρει 29 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στο ίδιο χρονικό σημείο της σεζόν.

Στον αντίποδα, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ έχει δώσει συνολικά 15 παιχνίδια και σε αντίθετα με την προηγούμενα χρονιά έχει ήδη δώσει δύο ματς για το League Phase του Europa League. Σε αυτές τις 15 αναμετρήσεις ο Δικέφαλος έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα 29 φορές. Τα 13 γκολ αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα, τα 15 είναι για τα προκριματικά (Champions & Europa League), ενώ στο League Phase σκόραρε μόλις μία φορά στο ματς απέναντι στη Γαλατασαράι.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 29 τέρματα στο ίδιο χρονικό σημείο της σεζόν, με την παράμετρο ότι την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά έχει δώσει ένα ματς παραπάνω μέχρι το δεύτερο international break.

Επιπροσθέτως, μία σημαντική διαφορά συγκριτικά με την περασμένη σεζόν είναι πως τα παιχνίδια των προκριματικών που έδωσε το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου αφορούσαν τα τέσσερα από αυτά το UEFA Champions League, ενώ τα δύο ήταν για το Europa League, με τις διοργανώσεις που συμμετείχε φέτος να έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.