Ασύλληπτο: Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στο 80' της 8ης αγωνιστικής των Playoffs ήταν στο μείον δέκα από την κορυφή!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

i

© Intime

Ασύλληπτο: Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στο 80' της 8ης αγωνιστικής των Playoffs ήταν στο μείον δέκα από την κορυφή!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:54 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 29.05.2024

Η «αντεπίθεση» του ΠΑΟΚ που τον οδήγησε στην κορυφή και το τελευταίο 10λεπτο στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ που άλλαξε τα πάντα...

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου νίκησε τους πάντες στις τελευταίες αγωνιστικές των playoffs κι επέστρεψε στον θρόνο της. Το τρίποντο μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποτέλεσε το... κερασάκι στην τούρτα για τους παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού, οι οποίοι σήκωσαν τον τίτλο έπειτα από μία πενταετία.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ένα πρόγραμμα-βουνό μπροστά του και μόνο με... θαύμα θα μπορούσε να κρατήσει την τύχη στα χέρια του μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Μετά την γκέλα στη Λαμία, οι Θεσσαλονικείς είχαν μπροστά τους τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη. Όπως διαπιστώνεται, η αποστολή μόνο εύκολη δεν φάνταζε. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Ρουμάνου τεχνικού απέδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν, με το κοντέρ να γράφει στο τέλος 4/4 και 12 «χρυσούς» πόντους, η οποία τον επανέφεραν στην κορυφή και τον διατήρησαν εκεί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της σεζόν.

Το τελευταίο 10λεπτο με την ΑΕΚ που άλλαξε τα πάντα

Στις 28 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε την ΑΕΚ στην Τούμπα για ένα ντέρμπι-αποδείξεων που θα ξεκαθάριζε την κατάσταση σε ότι αφορά την κούρσα του τίτλου. Σε εκείνη την αναμέτρηση, 10 λεπτά πριν τη λήξη, για τον Δικέφαλο του Βορρά έμοιαζαν όλα χαμένα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το καλημέρα, όμως η Ένωση έκανε την ανατροπή χάρη στο γκολ του Βίντα (75΄ 1-2) και «αγκάλιασε» το back to back.

Ο ηλεκτρονικός πίνακας της Τούμπας έδειχνε πως έχουν συμπληρωθεί 80 λεπτά, με την Ένωση να απέχει 10 λεπτά από τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έμοιαζε με την πλάτη στον τοίχο, όντας στο -10 από την κορυφή εκείνη την χρονική στιγμή.

Ωστόσο αυτό που ακολούθησε στο φινάλε, δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος ΠΑΟΚτσής. Η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 81΄ με τον Κωνσταντέλια, ενώ το buzzer beater του Σάστρε διαμόρφωσε την ολική στην ανατροπή (3-2). Έτσι, το -10 έγινε -4 και το «θρίλερ» συνεχίστηκε.

Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία...

Στα εναπομείναντα ντέρμπι, η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε απλά ασταμάτητη. Πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στον Ολυμπιακό, κόντρα στον Παναθηναϊκό και σήμερα (19/5) απέναντι στον Άρη, με αποτέλεσμα να γραφτεί ιστορία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο και η κούπα να έρθει στον Λευκό Πύργο...