Η αγαπημένη διοργάνωση του ΠΑΟΚ και οι βάσεις για τη φετινή «υπέρβαση»
i

© Intime

Η αγαπημένη διοργάνωση του ΠΑΟΚ και οι βάσεις για τη φετινή «υπέρβαση»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:22 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 14.08.2024

Τα πεπραγμένα του ΠΑΟΚ που δεν έχουν ορίσει το… ταβάνι σε Ελλάδα κι Ευρώπη και το μονοπάτι των «ασπρόμαυρων» για τη συμμετοχή σε ακόμη έναν τελικό Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την πορεία του με εντυπωσιακό τρόπο κι αυτοί οι πρώτοι μήνες του 2024 θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το τελικό «ταμείο» της σεζόν. 

Μπορεί το πρώτο crash test της νέας χρονιάς να μην είχε θετικό πρόσημο, με το σύνολο του Λουτσέσκου να γνωρίζει την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανό για να επανέλθει η εσωστρέφεια στον σύλλογο και κυρίως το κλίμα της αμφισβήτησης που επικρατούσε στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

© Intime

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Δικέφαλος έχει «αγκαλιάσει» όλες τις κορυφές. 

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό (41 πόντους), έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος (48-13), έχει πάρει άνετα την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Conference League και στον δεύτερο γύρο έχει όλα τα ντέρμπι κόντρα σε «τριφύλλι», ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην έδρα του.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, τα πράγματα στον πλανήτη ΠΑΟΚ κυλάνε κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. 

Έχουν μπει οι σωστές βάσεις για να πρωταγωνιστήσει ο σύλλογος σε όλες τις διοργανώσεις, όμως αυτό παράλληλα έχει επιστήσει και την προσοχή όλων, με τον κίνδυνο να χαθούν όλα σε μία στιγμή να είναι ορατός.

Η αγαπημένη του διοργάνωση και το φετινό μονοπάτι

Μετά την εύκολη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (4-0), στο ματς όπου ο γνωστός… παραγωγικός ΠΑΟΚ επέστρεψε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδας.

Την ερχόμενη Τετάρτη (17/1, 17:00) οι Θεσσαλονικείς θα κοντραριστούν στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό, στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του θεσμού. Πρόκειται για μία διπλή διπλή αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση. 

Οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «Λιονταριών» και να κλείσουν τη θέση τους για τους «4», εκεί που είναι πολύ πιθανό να τους περιμένει είτε ο Ολυμπιακός είτε ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που δεν γίνει κάποια έκπληξη.

Ένας από τους στόχους της σεζόν και ίσως ο πιο ρεαλιστικός, είναι η πρόκριση στον τελικό και η επιστροφή στους τίτλους. Άλλωστε, πρόκειται για την αγαπημένη διοργάνωση των «ασπρόμαυρων» επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, με τα στατιστικά να μιλάνε από μόνα τους.

Από τη σεζόν 2016-17 μέχρι και πέρσι, ο Δικέφαλος μέτρησε έξι παρουσίες στον τελικό και τέσσερις κατακτήσεις. Το 4/6 μέσα σε μία επταετία αποτελεί επιτυχία, ωστόσο οι χαμένοι τελικοί από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια έδωσαν ένα τέλος στο εντυπωσιακό σερί.

Ο στόχος του Κυπέλλου είναι κι ένα προσωπικό «στοίχημα» του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος μας έχει αποδείξει πως ζει και αναπνέει για να οδηγεί την ομάδα του σε τίτλους.

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη «μάχη» των Big 4
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:20 - 15.01.2024

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη «μάχη» των Big 4

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ένα αποτέλεσμα που ευνόησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή, αλλά και τον Ολυμπιακό που μείωσε στο -6. Που τοποθετούν λοιπόν οι στοιχηματικές εταιρείες το Big 4 σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, υπάρχει το πρωτάθλημα και η Ευρώπη, εκεί που οι Θεσσαλονικείς έχουν παραμείνει ολοζώντανοι. Για το αν αυτό το ρόστερ είναι έτοιμο για την… υπέρβαση δεν γνωρίζει κανένας, αλλά αυτήν την περίοδο οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος δείχνουν ικανοί για το καλύτερο. Μένει να δούμε εάν θα υπάρξει και συνέχεια...