Στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ο Γκόμες (vid)

Στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ο Γκόμες (vid)

Μάνος Τσαλγατίδης 23:15 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 21.08.2024

Ο ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη τον αριστερό μπακ Τζόναθαν Γκόμες, ο οποίος θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια.

Ο Τζόναθαν Γκόμες είναι πλέον κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Ο Μεξικανός στην καταγωγή, αλλά γεννημένος στις ΗΠΑ αριστερός μπακ, έφτασε στην πόλη το βράδυ της Τετάρτης, στις 23.00, λίγο μετά τις για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ο 21χρονος παίκτης, όπως είναι γνωστό αποκτήθηκε από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και θα υπογράψει στον Δικέφαλο για τέσσερα χρόνια, αφού περάσει τις ιατρικές εξετάσεις.

Ο Γκόμες γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2003 στο Νορθ Ρίτσλαντ των ΗΠΑ και έχει μία συμμετοχή με την εθνική ομάδα της χώρας από την οποία κατάγεται, το Μεξικό.

Ο νεαρός Αμερικανός αριστερός μπακ είχε μέχρι το καλοκαίρι του 2025 συμβόλαιο στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον αγοράσει.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε δανεικός στην Μιραντές, στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και μέτρησε 39 ματς, 1 γκολ και 4 ασίστ.

Η Σοσιεδάδ τον έφερε στην Ευρώπη τον Γενάρη του 2022, αφού έκανε μία καταπληκτική σεζόν με την Λούισβιλ. Στην πρώτη ομάδα των Βάσκων δεν κατάφερε να παίξει, αλλά με την δεύτερη είχε 43 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ. Είναι δεδομένο ότι με την απόκτηση του Γκόμες, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Μπάμπα, ο ΠΑΟΚ σύντομα θα αποχαιρετήσει τον Πορτογάλο Ράφα Σοάρες, που έχει προτάσεις από την πατρίδα του και την Ισπανία.

Το βιογραφικό

Ο Τζόναθαν Γκόμες είναι γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες από Μεξικανούς γονείς.

Εντάχθηκε στην ακαδημία της FC Dallas το 2016, σε ηλικία 12 ετών. Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνιζόταν στη θέση των εξτρέμ, ενώ στην πορεία άκουσε τις «συμβουλές» του προπονητή του κι έγινε μπακ. Μετά από τρία χρόνια στην ακαδημία, ο Γκόμες υπέγραψε ένα ερασιτεχνικό συμβόλαιο με την εφεδρική ομάδα της FC Dallas, North Texas SC στο USL League One σε ηλικία 15 ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Βόρειο Τέξας, ο Γκόμες εμφανίστηκε σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος και μέτρησε 2 ασίστ.

Στις 5 Μαρτίου 2020, η Louisville City FC ανακοίνωσε τη μεταγραφή του, με τον Γκόμες να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο. Αγωνίστηκε 36 φορές στο πρωτάθλημα USL και σκόραρε δύο γκολ (συνολικά είχε 39 ματς, 2 γκολ και 10 ασίστ), ενώ στο τέλος της σεζόν αναδείχθηκε ο καλύτερος νεαρός Παίκτης της Χρονιάς στο Πρωτάθλημα USL 2021.

Φωτορεπορτάζ από την άφιξη του Γκόμες

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!