Οι επτά πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Οι επτά πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 23:55 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 14.08.2024

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τους επτά αντιπάλους του στη φάση των «16» του UEFA Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική πορεία στον έβδομο όμιλο του UEFA Europa Conference League.

Ο «Δικέφαλος» τερμάτισε πρώτος με πέντε νίκες και μία ισοπαλία και συνολικά 16 βαθμούς, κατακτώντας την πρώτη θέση κόντρα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ελσίνκι και Αμπερντίν.

Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν άνετη και πέρασε απευθείας στους «16», αποφεύγοντας δύο αγώνες για τα playoffs της διοργάνωσης. Μετά τις ρεβάνς στα playoffs έμαθε και τους επτά αντιπάλους του. Από τη στιγμή που πέρασε ο Ολυμπιακός, οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι επτά, αφού δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες από την ίδια ομοσπονδία.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ εφόσον προκριθούν, θα μπορούν να κληρωθούν αντίπαλοι από τη φάση των προημιτελικών κι έπειτα.

Η ομάδα που θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ και θα προκύψει από την κλήρωση της Παρασκευής στις 14.00 στη Νιόν της Ελβετίας, είναι μία από τις εξής: Άγιαξ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σερβέτ, Ουνιόν Σεντ-Ζιλουά, Μόλντε, Στουρμ Γκρατς, Μακάμπι Χάιφα.

Είναι σημαντικό ν' αναφέρουμε ότι οι Θεσσαλονικείς εξαιτίας της πρωτιάς στον όμιλο θα παίξουν το πρώτο ματς εκτός έδρας και η ρεβάνς στη φάση των «16» θα γίνει στην Τούμπα.

Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ δεν θα ήθελε να βρει απέναντί του την Άιντραχτ κι ας τη νίκησε δύο φορές στη φάση των ομίλων. Ο Άγιαξ επίσης δεν είναι επιθυμητός μετά την πρόκριση θρίλερ επί της Μπόντο Γκλιμτ. Είναι μεγάλος σύλλογος με βαριά φανέλα κι ας μην βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, ενώ στο παρελθόν έχει πληγώσει αρκετές φορές τον ΠΑΟΚ.

Δεδομένα, δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο να κληρωθεί με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες που αποκλείστηκαν από την ΑΕΚ τον περασμένο Αύγουστο στα προκριματικά του Champions League έχουν δυνατή έδρα, φέτος δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά, αφού είναι τρίτοι στο πρωτάθλημα πίσω από Ριέκα και Χάιντουκ Σπλιτ, ωστόσο, έχει συμμετοχές στο Champions League και είναι μία υπολογίσιμη δύναμη πλέον στην Ευρώπη.

Η Μακάμπι Χάιφα απέκλεισε πέρσι τον Ολυμπιακό και την τρέχουσα σεζόν άφησε εκτός Europa Conference League και τον Παναθηναϊκό. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά κι αυτή παίζει σε ουδέτερο.

Στα προημιτελικά, όπως αναφέραμε, ομάδες από την ίδια ομοσπονδία μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου 2024 και οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 11 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 18 Απριλίου 2024.

Την ίδια μέρα 15 Μαρτίου θα διεξαχθεί η κλήρωση και για τα ημιτελικά. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 2 Μαϊου και οι ρεβάνς στις 9 Μαϊου 2024.