Οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ ψήφισε Μαρινάκη: Τα Play Offs μεταξύ των τεσσάρων πρώτων και το εξώδικο Αλαφούζου στον Λουτσέσκου
i

© Intime

Οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ ψήφισε Μαρινάκη: Τα Play Offs μεταξύ των τεσσάρων πρώτων και το εξώδικο Αλαφούζου στον Λουτσέσκου

Sportal newsroom 22:45 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 01:42 - 27.06.2024

Αρκετή συζήτηση «σηκώθηκε» σχετικά με την απόφαση του ΠΑΟΚ να ψηφίσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για πρόεδρο της Λίγκας. Οι απαντήσεις που προκύπτουν για την επιλογή, τα Play Offs και το εξώδικο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Super League με ψήφους 7-6 έναντι του Γιάννη Αλαφούζου. Μία από τις ψήφους που πήρε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ήταν αυτή του ΠΑΟΚ και σε πολλούς προξένησε εντύπωση αυτό το γεγονός.

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ
EURO 2024

00:00 - 27.06.2024

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ

«Όλοι Euro» με ζωντανή σύνδεση από το Γκεζελκίρχεν και το πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών. Όλη η δράση από τα ματς της Τετάρτης. Τα ζευγάρια των νοκ άουτ και ο δρόμος για τον τελικό.

Το αρχικό σκεπτικό ήταν πως ότι κι αν γινόταν ένας από τους δύο θα βγει πρόεδρος. Είτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είτε ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού ήταν οι μοναδικοί που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Τη δεδομένη στιγμή οι «ασπρόμαυροι» δεν έδειχναν να θέλουν να στηρίξουν και να δουν στην ηγεσία της Λίγκας τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού που αφενός στηρίζεται από ΑΕΚ και Αρη (άλλωστε είναι νωπές ακόμη τις μνήμες από το φινάλε του πρωταθλήματος) και αφετέρου τρεις φορές είχε ταχθεί εναντίον του ΠΑΟΚ με διαρροές από πλευράς Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν έχουν ξεχάσει το εξώδικό των «πρασίνων» κατά του προπονητή της ομάδας του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων και ο Ολυμπιακός στήριξε την επιλογή Γκαγκάτση για την ΕΠΟ, ενώ ο Αλαφούζος μαζί με την ΑΕΚ πρότειναν τον κύριο Ντογιάκο, κάτι που δείχνει ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε τονίσει εδώ και καιρό πως στα Play Offs για την ανάδειξη πρωταθλητή πρέπει να συμμετέχουν οι ομάδες από τη θέση 1 έως και 4, σε κάτι που δείχνει να συμφωνεί και ο Ολυμπιακός. Και αυτή θα είναι και η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από τη νέα ηγεσία της Λίγκας.

Να προχωρήσει δηλαδή στην αλλαγή του φορμάτ που αφορά τα Play Offs του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο ότι από την επόμενη σεζόν στα Play Offs για την ανάδειξη πρωταθλητή θα είναι οι πρώτοι τέσσερις, άρα θα μιλάμε για έξι... σκληρά ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ ήθελε κάτι τέτοιο να συμβεί, το ίδιο και ο Ολυμπιακός και αυτός ήταν ένας από τους καθοριστικούς λόγους που στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να ρίξουν την ψήφο τους στον Βαγγέλη Μαρινάκη.