Ο ΠΑΟΚ έβγαλε εκτός μάχης τον Ολυμπιακό και παίζει τα ρέστα του για τον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε εκτός μάχης τον Ολυμπιακό και παίζει τα ρέστα του για τον τίτλο

Γιώργος Σακελλαρίου 21:59 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 29.05.2024

Ο ΠΑΟΚ με Τάισον και Ζίβκοβιτς νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό κι έμεινε ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο. Νοκ άουτ τέθηκαν οι Πειραιώτες που έμειναν στις δάφνες της πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League.

Στον «τελικό» τίτλου της Τούμπας, ο πιο φρέσκος ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον φιναλίστ του Europa Conference League Ολυμπιακό. Μία αναμέτρηση για την πέμπτη αγωνιστική της Stoiximan Superleague, που αρχικά αναβλήθηκε εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Ο νικητής θα έμενε ζωντανός για τον τίτλο, ο ηττημένος θα έλεγε αντίο και με ισοπαλία θα χαμογελούσε η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε τις στιγμές του σε ένα ντέρμπι με πολλή τακτική, αρκετά νεύρα, νίκησε 2-0 με σκόρερ του Τάισον, Ζίβκοβιτς μείωσε στον έναν βαθμό από την ομάδα του Αλμέιδα και πλέον θα παίξει τα ρέστα του σε δύο αγώνες για το πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στην Τούμπα και στις 19 του μήνα τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και παράλληλα να μη νικήσει η ΑΕΚ στο Φάληρο τον Ολυμπιακό, ενώ στο φινάλε η Ένωση θα υποδεχθεί τη Λαμία.

Αντεπιθέσεις χωρίς ουσία

Το ντέρμπι στην Τούμπα, όπως αναμενόταν, είχε πολλή τακτική από Λουτσέσκου και Μεντιλίμπαρ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε από την ομάδα του να πιέσει ψηλά και σε φάση άμυνας έπαιζε 4-4-2, ενώ ο Ισπανός προπονητής με τρία χαφ επιχείρησε να πάρει το κέντρο και να χτυπήσει σε γρήγορες επιθετικές μεταβάσεις.

Η πρώτη φάση στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 9’ σε σέντρα του Μαρτίνς από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά ο Μασούρας στην καρδιά της άμυνας και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντέλιας δεν είδε αριστερά τον αμαρκάριστο Τάισον και το σουτ που έκανε κόντραρε στα σώματα.

Στο 12’ σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Τόμας πέρασε δύσκολη πάσα στον Κωνσταντέλια, αυτός προσπάθησε να αποφύγει τον Τζολάκη, ο οποίος έπεσε στη μπάλα και στέρησε το γκολ στον νεαρό άσο.

Στο 14’ ο δραστήριος Τόμας δεξιά στην περιοχή έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ.

Γκολ ο Τάισον

Στο 26’ έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε δεξιά στον Σάστρε, αυτός σέντραρε σέντρα, η μπάλα κόντραρε και ο Ζίβκοβιτς χωρίς καθυστέρηση έκανε το ανάποδο γύρισμα και ο Τάισον από το όριο της μεγάλης περιοχής με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζολάκη!

Πήρε τον έλεγχο ο Ολυμπιακός

Μετά το 1-0 οι Θεσσαλονικείς δεν κράτησαν μπάλα και ο Ολυμπιακός επιχείρησε να παίξει ανάμεσα στις ζώνες, αλλά στην τελική πάσα δεν είχε καθαρό μυαλό. Έβγαλε, όμως, μία καλή φάση στο 31’ όταν σε σέντρα του Κίνι από αριστερά έκανε την κεφαλιά του Μαρτίνς κι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Στο 41’, παράλληλα, δεξί μακρινό σουτ του Όρτα πέρασε άουτ.

Αλλαγές, νεύρα και κάρτες

Ο Μεντιλίμπαρ με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε στο γήπεδο τα βαριά του χαρτιά, τον Ελ Κααμπί αντί του Ναβάρο, ενώ ο Ποντένσε πήγε αριστερά στη θέση του Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει τους χώρους και με τη σειρά του αναζητούσε την αντεπίθεση για ένα δεύτερο γκολ, ώστε να τελειώσει το ματς.

Το ντέρμπι είχε πολλά νεύρα στο δεύτερο μέρος κι αντί για φάσεις είχε πέντε κίτρινες κάρτες από το 49’ έως το 62’ από τον Ντελαζό. Ο Λουτσέσκου επίσης έκανε την πρώτη παρέμβαση στο ματς και στο 59’ πέρασε τον Σαμάτα.

Φοβερός Κωνσταντέλιας και 2-0 ο Ζίβκοβιτς

Στο 65’ σε μία αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ βρήκε το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας μέχρι εκείνο το σημείο είχε ημιτελείς ενέργειες, αλλά χρειάστηκε μία εκπληκτική ντρίμπλα στον Κίνι και μία πάσα στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έφυγε λίγο κάτω από τη σέντρα τετ α τετ με τον Τζολάκη και πλάσαρε με το αριστερό για το 2-0.

Ο Λουτσέσκου μετά το 2-0 έριξε στον αγώνα και τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ σε μία προσπάθεια να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του και να μην μειωθεί η πίεση στην άμυνα των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός έκανε ορισμένες προσπάθειες και στο 84’ κεφαλιά του Καρβάλιο στην καρδιά της άμυνας, σε σέντρα του Αποστολόπουλου, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 88' ο Τάισον κέρδισε τη μονομαχία με τον Ρέτσο και μπήκε στην περιοχή, αλλά το δεξί σουτ από αριστερά ήταν βιαστικό κι έφθγε δύο μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 90' ο Καρβάλιο είχε ένα γυριστό σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι.

Δοκάρι ο Ολυμπιακός

Στο 93' οι Πειραιώτες είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο ματς. Ο Καρβάλιο έστρωσε στον Όρτα, αυτός εξαπέλυσε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έναν δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 95' σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής του Μεϊτέ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο MVP

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε ένα έξυπνο γύρισμα στο 26’ και το αξιοποίησε ο Τάισον. Στο 65’ ο Σέρβος εξτρέμ ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με ένα γκολ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την εξαιρετική ενέργεια του Κωνσταντέλια και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάϊσον, Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (59’ Σαμάτα).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κίνι (66’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Έσε, Όρτα, Μαρτίνς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί).