Ολυμπιακός για φίλημα απάντησε στον ΠΑΟΚ με τεσσάρα και όργια Ποντένσε, Ελ Κααμπί στην Τούμπα!

Ολυμπιακός για φίλημα απάντησε στον ΠΑΟΚ με τεσσάρα και όργια Ποντένσε, Ελ Κααμπί στην Τούμπα!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:27 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 14.08.2024

Ολυμπιακός από τα παλιά στην Τούμπα! Με το δίδυμο Ποντένσε, Ελ Κααμπί να κάνει όργια στην έδρα του ΠΑΟΚ, οι μεταμορφωμένοι «ερυθρόλευκοι» επί Μεντιλίμπαρ, διέσυραν τους Θεσσαλονικείς με 4-1 και φώναξαν ότι παραμένουν μέσα στο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ στην Τούμπα και πλήρωσε τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα.

Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 4-2 στο Φάληρο στον πρώτο γύρο και υποδέχθηκαν ως πρωτοπόροι στην Τούμπα τους Πειραιώτες.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με ελάχιστες μέρες στο Φάληρο κι έπειτα από τη νίκη επί της Φερεντσβάρος παρέταξε μία ομάδα που ήταν συμπαγής, αποφασισμένη κόντρα σε έναν νευρικό ΠΑΟΚ και οι Πειραιώτες έστησαν πάρτι με τα όργια των Ποντένσε, Ελ Κααμπί! Ο Πορτογάλος εξτρέμ πέτυχε γκολάρα για το 2-1 των «ερυθρόλευκων» και δημιούργησε τα άλλα τρία για το τελικό 4-1! Δύο γκολ πέτυχε ο Μαροκινός φορ, ο οποίος πέρασε αλλαγή κι ένα ακόμα ο Ναβάρο, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την εκπληκτική παράσταση των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός πλέον μείωσε στους πέντε βαθμούς από την κορυφή και με τέτοιες εμφανίσεις ασφαλώς κι έχει τύχη για το πρωτάθλημα!

Μπήκε καλύτερα ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ είχε τον κόσμο κοντά του, αλλά οι Πειραιώτες μπήκαν καλύτερα κι έδειχναν περισσότερο πάθος. Στο 3’ από γλίστρημα του Κουλιεράκη, σέντραρε ο Φορτούνης, αλλά έκανε επιθετικό φάουλ ο Ναβάρο στον Σάστρε.

Στο 6’ απείλησε ο «Δικέφαλος» για πρώτη φορά. Ο Μουργκ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο συμπαγής, είχε καλύτερη πίεση στη μπάλα και μπλόκαρε τον αντίπαλό του. Στο 17’ από μπαλιά του Όρτα, ο Ναβάρο με το αριστερό στην κίνηση έκανε το σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 19’ ο Ποντένσε πάσαρε στον Ορτέγκα, αυτός γύρισε από αριστερά κι ο Φορτούνης από το ύψος του πέναλτι με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ ο Ναβάρο

Στο 29’ η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» καρποφόρησε. Ο Φορτούνης έδωσε στον Ποντένσε αυτός πέρασε κάθετη στον Τσικίνιο, ο οποίος πλάσαρε από κοντά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε προσωρινά και ο Ναβάρο από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ.

Απάντησε ο Ντεσπόντοφ!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για τρίτο σερί ντέρμπι στην Τούμπα πίσω στο σκορ και αναζήτησε έντονα την ισοφάριση. Στο 35’ ο Ντεσπόντοφ έδωσε στον Σάστρε, αυτός μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 37’ σουτ του Τσικίνιο από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ σε ένα ντέρμπι που είχε πάθος και ρυθμό.

Στο 39’ έγινε το 1-1 για τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας μάρκαρε στη μεσαία γραμμή τον Ροντινέι, πήρε τη μπάλα κι έβγαλε αμέσως μπαλιά από το κέντρο στον Μουργκ. Ο Αυστριακός κοντρόλαρε και μονομάχησε με τον Ορτέγκα, ο οποίος απομάκρυνε αλλά ουσιαστικά έστρωσε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος ισοφάρισε με δεξί πλασέ εντός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, πάντως, για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του Κωνσταντέλια στον Ροντινέι.

Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 45’ άγγιξαν την ανατροπή. Ο Κουλιεράκης άνοιξε αριστερά στον Μπάμπα, αυτός σέντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Μουργκ, αλλά το πλασέ από το ύψος του πέναλτι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γκολάρα ο Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιο αποφασιστικός και στο 54’ πέτυχε δεύτερο γκολ! Ο Ποντένσε πήρε το φάουλ από τον Σάστρε, άλλαξε τη μπάλα και προχώρησε ανενόχλητος, όπου από τα 25 μέτρα με ένα τρομερό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κοτάρσκι!

Ο ΠΑΟΚ πέραξε ξανά στην επίθεση και στο 60’ ο Ντεσπόντοφ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Από βαθιά μπαλιά η μπάλα στρώθηκε στον Βούλγαρο εξτρέμ, αλλά το δεξί σουτ εντός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ!

Στο επόμενο λεπτό ο Λουτσέσκου πέρασε Ζίβκοβιτς και Τόμας στο ματς. Ο Σέρβος εξτρέμ πήγε αριστερά, δεξιά έμεινε ο Ντεσπόντοφ και πίσω από τον Τόμας ο Κωνσταντέλιας.

Στο 70’ Κωνσταντέλιας και Τόμας σούταραν στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα κι έφυγε κόρνερ. Από το κόρνερ, η κεφαλιά του Οζντόεφ κατέληξε στον Πασχαλάκη.

Ο Μεντιλίμπαρ με τη σειρά του πέρασε στο ματς τους Μασούρα, Ελ Κααμπί για να μειώσει την πίεση του ΠΑΟΚ και το σχέδιό του δικαιώθηκε.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να βγάλουν καθαρές φάσεις και προσπαθούσαν να βρουν ευκαιρία από στατικά χτυπήματα. Στο 81’ από μπαλιά του Κωνσταντέλια ο Ντεσπόντοφ γύρισε πάνω στον Πασχαλάκη, ο οποίος ήταν σε καλή βραδιά.

Κυπελλούχος στην Κρήτη και... δυναμίτης στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, στο εκπληκτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ!

Καθάρισε ο Ελ Κααμπί

Στο 83’ ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ και κλείδωσε τη νίκη! Ο Ποντένσε δέχθηκε τη μπάλα αριστερά, γύρισε στον Ελ Κααμπί κι αυτός με το αριστερό νίκησε τον Κοτάρσκι για το 3-1.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν σοκαρισμένοι, ενώ στο 85' ο εξαιρετικός Πασχαλάκης έβγαλε το δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ!

Τεσσάρα με Ελ Κααμπί!

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε και άλλο γκολ! Στο 90' ο Ποντένσε βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, ο οποίος νίκησε τον Πορτογάλο, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Κααμπί κι αυτός σούταρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 4-1!

Ο MVP 

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε το καλύτερό του ματς με τους Πειραιώτες μετά την επιστροφή του. Είχε την κάθετη στον Τσικίνιο στο γκολ του Ναβάρο. Πέτυχε ένα απίθανο γκολ, είχε την ασίστ στο 3-1 του Ελ Κααμπί και συμμετείχε στο τελικό 4-1. Παίρνει το βραβείο, ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Ελ Κααμπί και φυσικά ήταν καθοριστικός. Φοβερό ματς έκαναν και οι Τσικίνιο, Κάρμο, Πασχαλάκης

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ 

Στο δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί εκ νέου, προκάλεσε εκ νέου νευρικότητα στον ΠΑΟΚ και στο τέλος χτύπησε στην κόντρα για δύο ακόμα γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι τελικές ήταν 16-11 για τους γηπεδούχους, ωστόσο, οι Πειραιώτες είχαν πιο καθαρές φάσεις, ουσία και είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και την εκτέλεση.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Γιόνι), Μπάμπα, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (61’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (86' Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (61’ Τόμας).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν (87' Ρέτσος), Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (80’ Ιμπόρα), Φορτούνης (76’ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί).