Ο Τισουντάλι άνοιξε λογαριασμό και ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 στην Τούμπα κόντρα στον Παναιτωλικό
i

© Intime

Ο Τισουντάλι άνοιξε λογαριασμό και ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 στην Τούμπα κόντρα στον Παναιτωλικό

Μάνος Τσαλγατίδης 22:28 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 25.08.2024

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Παναιτωλικού στην Τούμπα (2-0) και μέτρησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με (Σάστρε 51΄, Τισουντάλι 79΄)επί του Παναιτωλικού πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση παρά το γεγονός πως ο Λουτσέσκου έκανε ροτέισιον. Στα σημαντικά το πρώτο γκολ του Τισουντάλι και το ντεμπούτο του Σορετίρε

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μαντί, Σβαμπ, Μουργκ, Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ και Τσάλοφ.

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε το κλασικό του 3-5-2 και τους Τσάβες, Παντελάκη, Μλάντεν, Μαυρία, Τορεχόν, Λιάβα, Πέρες, Μπουζούκη, Μπελεβώνη, Ντίαζ και Λομονάκο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει την πρώτη σημαντική φάση στο παιχνίδι, καθώς στο 1ο λεπτό ο Πέρες επιχείρησε δυνατό μακρινό σουτ, με τον Κοτάρσκι να εκτινάσσεται και να αποκρούει εντυπωσιακά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Δικέφαλος ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και θέλησε με οργανωμένες επιθέσεις να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τσάβες.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά του έλειπε το καθαρό μυαλό τόσο στην τελική πάσα, όσο και στην τελική προσπάθεια. Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός στο κομμάτι άμυνας είχε πέντε ποδοσφαιριστές προκειμένου να... κλείνει όποια τρύπα θα μπορούσε πιθανότατα να βρουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στο 20ολεπτό ο Τόμας Μουργκ με έξυπνο τρόπο έκλεψε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, βρήκε τον Τσάλοφ εντός αυτής, αλλά ο Ρώσος άργησε να σουτάρει, ωστόσο στην πορεία της φάσης η μπάλα βρήκε σε χέρι και θα έπρεπε να έχει δοθεί πέναλτι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μουργκ επιχείρησε ένα ωραίο τεχνικό πλασέ, με τον Τσάβες να αποκρούσει δύσκολα.

Οκτώ λεπτά μετά ήταν σειρά του Γιάννη Κωνσταντέλια να απειλήσει. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πλάσαρε λίγο έξω από την περιοχή στην κλειστή γωνία του Τσάβες, με την μπάλα να μην του κάνει τη χάρη και να περνάει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και είχαν δύο συνεχόμενες καλές στιγμές, η πρώτη ήταν στο 32΄με το μακρινό σουτ του Μπουζούκη να αναγκάζει τον Κοτάρσκι σε διπλή επέμβαση. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Ντίαζ έκανε φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να... γλείφει το δοκάρι του Κροάτη κίπερ του ΠΑΟΚ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναιτωλικός ισορρόπησε μην επιτρέποντας στον Δικέφαλο να κάνει το παιχνίδι του.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 44΄ όταν ο Σάστρε σέντραρε συρτά, ο Τσάλοφ μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε εξ επαφής με το αριστερό πόδι. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά στην επανάληψη για να βρει δίχτυα. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τρομερή μπαλιά στον Ντεσπόντοφ, αυτός σέντραρε και ο Σάστρε με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 59΄ οι «ασπρόμαυροι» λίγο έλειψε να βρουν και δεύτερο γκολ, καθώς ο Σβαμπ έκανε ωραία μπαλιά, ο Ντεσπόντοφ έπιασε το γυριστό, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Πετράκης έκανε τρεις αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του, αλλά αυτό δεν έβγαινε στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 65΄ ο Δικέφαλος απείλησε με δυνατό συρτό σουτ του Σβαμπ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θέλοντας να ξεκουράσει την ομάδα έριξε στο παιχνίδι τους Οζντόεφ, Τισουντάλι, Αντρίγια και Τάισον.

Ήταν γραφτό ο Τισουντάλι να... σπάσει το ρόδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Αντρίγια του έβγαλε μπαλιά στον χώρο, αυτός πήρε τα βήματα μέσα στην περιοχή και με ένα δυνατό ευθύβολο συρτό σουτ έκανε το 2-0 πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός Άγγλος παραλίγο να σκοράρει στο 90΄, αλλά το τακουνάκι το απέκρουσε ο Τσάβες. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά στο 92΄ με τον Τισουντάλι, αλλά ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Η λήξη του αγώνα βρήκε το σύνολο του Λουτσέσκου να επικρατεί με 2-0 με μια πειστική-καλή εμφάνιση.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ: (Ράζβαν Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μαντί (71΄ Οζντόεφ), Σβαμπ, Μουργκ (71΄ Τάισον), Κωνσταντέλιας (85΄ Σορετίρε), Ντεσπόντοφ (71΄ Αν. Ζίβκοβιτς) και Τσάλοφ (71΄ Τισουντάλι).

Παναιτωλικός: (Γιάννης Πετράκης) Τσάβες, Παντελάκης, Μλάντεν (61΄ Μάιντεβατς), Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (74 Λούις), Μπουζούκης (61΄ Κοντούρης), Μπελεβώνης (61΄Λαγιούντ), Ντίαζ (78΄ Νικολάου) και Λομονάκο.

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:00 - 20.08.2024

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων

Ο φόβος της μητέρας του που τον οδήγησε στο τένις, η μεγάλη απόφαση μόλις στα 14 του χρόνια, η ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά και η σκληρή δουλειά που έφερε τη... δικαίωση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ;

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ποιότητα του ΠΑΟΚ, αλλά και στο γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος οι «ασπρόμαυροι» έστω και αχνά θύμισαν τον περσινό τους εαυτό.

MVP:

Ο Μαντί Καμαρά σήμερα έκανε τα πάντα. Έκοψε, δημιούργησε και μάλιστα από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το γκολ του ΠΑΟΚ, αφού βρήκε με τρομερή πάσα τον Ντεσπόντοφ που στη συνέχεια σημάδεψε το κεφάλι του σκόρερ Σάστρε.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!