Πάθος, μεγάλες αποκρούσεις, αλλά χωρίς νικητή το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό
i

©intime

Πάθος, μεγάλες αποκρούσεις, αλλά χωρίς νικητή το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 22:25 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:34 - 15.09.2024

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 με τους Ντραγκόφσκι αρχικά και Κοτάρσκι στο φινάλε να έχουν σπουδαίες αποκρούσεις.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Stoiximan Super League δεν ανέδειξε νικητή.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την τέταρτη αγωνιστική και γνώριζε μετά την γκέλα του Ολυμπιακού ότι με το απόλυτο νικών θα είναι μόνος πρώτος στην κορυφή. Το τριφύλλι πήγε στην Τούμπα, ενώ ήταν στο -5 και μία ήττα θα το άφηνε πολύ πίσω. Μία νίκη αντίθετα θα κάλυπτε τις απώλειες με Αστέρα και Καλλιθέα.

Στην Τούμπα τελικά δεν χαμογέλασε κανείς. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί κανέναν, αλλά όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν μπορείς να πάρεις ένα ματς, είναι καλό να μην το χάσεις. Πρωταγωνιστές στο σπουδαίο παιχνίδι και οι γκολκίπερ. Αρχικά ο Ντραγκόφσκι είπε όχι στον Σβαμπ, ενώ ο Κοτάρσκι σταμάτησε Τετέ και κυρίως τον Ιωαννίδη στο φινάλε και μοιραία ήρθε η ισοπαλία.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος με τη στήριξη και του κόσμου του μπήκε δυνατά στο ματς. Πίεσε ψηλά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τους Μαξίμοβιτς, Αράο δεν μπορούσε να περάσει σωστά τη μπάλα στην επίθεση. Οι Θεσσαλονικείς εγκλώβισαν το τριφύλλι, ο Τετέ δεν ήταν συνεπής ανασταλτικά κι από αριστερά οι γηπεδούχοι προκάλεσαν ρήγματα.

Στο 11’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Γύρισμα του Μπάμπα από αριστερό, ο Σβαμπ έκανε το αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 14’ δεξί σουτ του Τσάλοφ στο όριο της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Πολωνός γκολκίπερ και στο 16’ κεφαλιά πάσα του Τσάλοφ, το δεξί πλασέ του Σβαμπ κόντραρε στον Μαξίμοβιτς κι έφυγε κόρνερ.

Στο 17’ σε εκτέλεση κόρνερ, ο Τσάλοφ στη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ και στην αντεπίθεση αριστερό σουτ του Τετέ κατέληξε στα χέρια του Κοτάρσκι, στην πρώτη τελική των πρασίνων. Στο 24’ νέο γύρισμα του Μπάμπα από αριστερά, ο Κωνσταντέλιας στη μεγάλη περιοχή έκανε άτσαλο πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία ο Πελίστρι

Σ’ εκείνο το σημείο η πίεση του ΠΑΟΚ ξεθύμανε. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε και πάλι ν’ απειλήσει, αφού και ο Μπακασέτας με τον Τετέ ήταν εκτός παιχνιδιού και πιο δραστήριος έμοιαζε ο Πελίστρι. Οι πράσινοι, πάντως, κατάφεραν να περιορίσουν την επιθετικότητα του αντιπάλου και στο 45’ επιχείρησαν το χτύπημα. Ο Ιωαννίδης κέρδισε τον Κεντζιόρα στο σπριντ και τον πέρασε, απέφυγε εκπληκτικά και τον Σβαμπ κι έδωσε στον Πελίστρι. Ο Ουρουγουανός από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε με το δεξί και ο Μιχαηλίδης τον πίεσε και η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη τελική ήταν για τον Παναθηναϊκό, που ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά το αριστερό σουτ του Τετέ απέκρουσε ο Κοτάρσκι στην αριστερή του γωνία.

Στο 49’ από κόρνερ του Τάισον, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 53’ σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, το δεξί σουτ του Κωνσταντέλια κόντραρε στον Γεντβάι και μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Στο 67’ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Τετέ, αλλά ο Κοτάρσκι είχε απάντηση και στη συνέχεια φώναξε για πέναλτι στον Τετέ, αλλά δεν υπήρχε παράβαση. Στην αντεπίθεση αριστερό σουτ του Σβαμπ απέκρουσε εκπληκτικά ο Ντραγκόφσκι. Ο Λουτσέσκου, παράλληλα, πέρασε στο ματς τον Σαμάτα αντί του Τσάλοφ, αφού ήταν εκτός οι τραυματίες Τισουντάλι, Τόμας.

Στη συνέχεια οι προπονητές άλλαξαν πράγματα. Ο Λουτσέσκου έβαλε τον Καμαρά στα χαφ και τον Τάισον πίσω από τον Σαμάτα, με τον Ντεσπόντοφ αριστερά, ενώ ο Αλόνσο είχε τρεις στα χαφ με τον Ουναϊ να κάνει ντεμπούτο και τους Τζούριτσιτς, Μαντσίνι στα άκρα.

Στο 84’ ο Ουναϊ πήρε φάουλ σε καλό σημείο από τον Καμαρά και την εκτέλεση ανέλαβε ο Μλαντένοβιτς, αλλά έστειλε την μπάλα στο τείχος.

Μεγάλη φάση

Στο 93' ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ και τη νίκη. Ο Αράο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ με τη μία και ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν.

Ο MVP

Ο Κοτάρσκι στο φινάλε έκανε μία τρομερή απόκρουση στην προσπάθεια του Ιωαννίδη και ο Ντραγκόφσκι στο ξεκίνημα. Μοιράζονται τον τίτλο, ενώ καλό ματς έκαναν οι Μπάμπα, Μλαντένοβιτς που είχαν δύσκολο έργο με Τετέ και Ζίβκοβιτς, αντίστοιχα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στις αποκρούσεις των γκολκίπερ. Ο ΠΑΟΚ στο 11' δεν πήρε το προβάδισμα και ο Παναθηναϊκός στο φινάλε των δύο ημιχρόνων δεν βρήκε γκολ με Πελίστρι και Ιωαννίδη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (76’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς (88' Σορετίρε), Τσάλοφ (67’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (78’ Τζούριτσιτς), Τετέ (79’ Ουναϊ), Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.