Τα είδε όλα, αλλά πήρε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ψυχωμένο Πανσερραϊκό!
i

© Intime

Τα είδε όλα, αλλά πήρε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ψυχωμένο Πανσερραϊκό!

Μάνος Τσαλγατίδης 21:58 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 18.08.2024

Σε ένα ματς που τα είχε... όλα, ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε αρκετά αλλά πήρε τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό (3-2) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μπήκε με το δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις του.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει θρίλερ το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 χάρη σε δύο γκολ του Σβαμπ με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και ένα όμορφο γυριστό του Οζντόεφ.

Με αρκετές αλλαγές και νέα πρόσωπα ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ράφα, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα και Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Αντρίγια-Μουργκ-Κωνσταντέλιας γύρω από τον φουνταριστό Τσάλοφ στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε παρόμοιο σύστημα με τον Μπετανκόρ στην κορυφή της επίθεσης.

Σε αρκετά χαμηλό τέμπο και χωρίς εξάρσεις ήταν το ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που ο Πανσερραϊκός προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες με συνεχείς πάσες στο δικό του μισό.

Το πρώτο μισάωρο ξοδεύτηκε με μόλις από μία σημαντική ευκαιρία εκατέρωθεν. Και μάλιστα νωρίς. Στο 5’ ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γκουγκεσασβίλι, ενώ στο στο 8’ μια εκτέλεση φάουλ του Τόμας εξουδετερώθηκε από τον Τσιφτσή.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο με δυο καταλογισμούς πέναλτι και δυο γκολ από την άσπρη βούλα. Στο 31’ ο Μπετανκόρ εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 35’ ο Σβαμπ ισοφάρισε άμεσα σε 1-1.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι συγκινήσεις δεν έλειψαν. Στο 42’ ο Τσάλογ με αμαρκάριστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Τόμας βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσιφτσή αλλά δε βρήκε στόχο.

Ο Τόμας ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 45’+1 όταν η ψηλοκρεμαστή του κεφαλιά βρήκε αδύναμα το δοκάρι, ενώ στο 45+3 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αντρίγια, ο Οζντόεφ με κοντινό σουτ έκανε το 2-1. Το ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει και με ένα ακόμα γκολ αλλά για κάποιο λόγο ο Φωτιάς (αφού κλήθηκε από το VAR) πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι σε χέρι του Μπέργκστρομ εντός περιοχής μετά από σουτ του Κωνσταντέλια. Έτσι, το 2-1 παρέμεινε.

Με τον Σάστρε να παίρνει τη θέση του Βιεϊρίνια άρχισε το δεύτερο μέρος. Μετά από ένα μακρινό σουτ άουτ του Μουργκ στο 48’, οι Σερραίοι εκμεταλλεύτηκαν μια αντεπίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 49’ ο Σαλαζάρ έκανε την κούρσα από το κέντρο, έφτασε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-2.

Οι “ασπρόμαυροι” ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό μετά την ισοφάριση και δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις. Στο 55’ ο Σάστρε βρέθηκε μόνος στο ύψος της περιοχής αλλά σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 57’ ο Ράφα από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 61’ από το σημείο του πέναλτι. Ο Τσάλοφ ανατράπηκε εντός περιοχής, την εκτέλεση ανέλαβε ξανά ο Σβαμπ και έκανε το 3-2.

Ο Δικέφαλος είχε βρει ρυθμό και συνέχισε έτσι. Στο 66’ ο Μουργκ είχε σουτ που έβγαλε ο Γκουγκεσασβίλι, ίδια κατάληξη είχαν τα τελειώματα του ίδιου αλλά και του Τσάλοφ ένα λεπτό αργότερα από πλεονεκτικές θέσεις.

Ακολούθησε πλήθος αλλαγών, με τον Λουτσέσκου να περνά στο ματς τους Τισουντάλι, Καμαρά και Ντεσπόντοφ. ΠΑΟΚ... λαχτάρισε στο 94΄ με το σουτ του Τόμας, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-2.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Ράφα, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Σάστρε 46’), Σβαμπ (88΄ Θυμιάνης), Οζντόεφ (Καμαρά 71’), Αντρίγια, Μουργκ (Ντεσπόντοφ 77’), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (Τισουντάλι 71’).

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (Καρασαλίδης 62’), Στάικος (Πέρουτσι 80’), Λιάσος (Καπτούμ 80’), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (Μασκανάκης 13’, Γκίγκιτς 80’), Τόμας, Μπέτανκορ.

ΜVP:

Ο Τόμας Μουργκ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά κινήθηκε ανάμεσα στις γραμμές κυνήγησε αντιπάλους μέχρι την περιοχή του Τσιφτσή, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του και γενικότερα έκανε ένα μεστό παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην επιλογή του Σβαμπ να πάρει την μπάλα από τον Τσάλοφ και να εκτελέσει ο ίδιος το δεύτερο πέναλτι του ΠΑΟΚ. Ο Αυστριακός ήταν ψύχραιμος, ένιωθε καλά και τελικά ευστόχησε για το 3-2.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!