Πως θα πάτε και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι για να δείτε τον ΠΑΟΚ στην Ιερουσαλήμ

Ιερουσαλήμ

i

©PrtScr youtube

Πως θα πάτε και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι για να δείτε τον ΠΑΟΚ στην Ιερουσαλήμ

Κώστας Τσιακλής • 16:13 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 14.08.2024

Δείτε πως μπορείτε να πάτε και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι για να δείτε τον ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τον πρώτο σταθμό του ευρωπαϊκού «ταξιδιού» του έμαθε στην κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League, που έλαβε χώρα στη Νιόν της Ελβετίας, ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, με τον ΠΑΟΚ να είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο έχει οριστεί τις 27 Ιουλίου, και θα γίνει στην Τούμπα με τη ρεβάνς να προγραμματίζεται για τις 3 Αυγούστου.

Το Στάδιο Τέντι θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό. Έχει χωρητικότητα 32.000 θέσεις στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα τρεις ομάδες (Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Καταμόν Ιερουσαλήμ). Το γήπεδο πήρε την ονομασία του επί χρόνια δημάρχου της Ιερουσαλήμ, Τέντι Κόλεκ, ο οποίος ήταν δήμαρχος κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και ήταν ένας από τους εξέχοντες υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με μια σύντομη έρευνα ένα ταξίδι με δύο διανυκτερεύσεις στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να κοστίσει στους φίλους του ΠΑΟΚ περίπου 400-500 ευρώ. Αυτό γιατί τα εισιτήρια (αυτή τη στιγμή) από την Τετάρτη 02 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 04 Αυγούστου κοστίζουν 250 ευρώ ενώ η διαμονή κοστολογείται από 150 ευρώ μέχρι 200 ευρώ (όσο αφορά τις φυσιολογικές τιμές). Τα καλά νέα για τους «θεσσαλονικείς» είναι πως υπάρχει απευθείας πτήση. 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και μια από τις πιο πολιτιστικές περιοχές του κόσμου. Άλλωστε είναι γνωστή η σχέση της χώρας με τις θρησκείες. Παρά την ταχέως μεταβαλλόμενη δημογραφία, η Ιερουσαλήμ έχει διατηρήσει έναν ποικιλόμορφο και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 

Όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες, η μέση θερμοκρασία τον Αύγουστο όπως αναφέρεται είναι μεταξύ 19 και 29 βαθμών κελσίου. Από την άλλη την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβιβ (μια άλλη γνωστή πόλη του Ισραήλ) χωρίζει μόλις μια ώρα και τριάντα λεπτά οδικώς. 

Όπως αναφέραμε και πριν, η Ιερουσαλήμ είναι μια από τις πιο πολιτιστικές πόλεις του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται και από τα αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί. Το σημείο αναφοράς είναι πιθανότατα η παλιά πόλη, όπου είναι το τείχος «Γουέστερν» και από πάνω φαίνεται το temple mount. Επίσης μεταξύ άλλων υπάρχουν διάφορων ειδών εκκλησίες, το τούνελ «Hezekiah», ο πύργος του μουσείου «Νταβίντ» και το βουνό «Ντας Ολιβέιρας».