Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη Σάμροκ και «κλείδωσε» τους ομίλους του Europa League
i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη Σάμροκ και «κλείδωσε» τους ομίλους του Europa League

Μάνος Τσαλγατίδης 22:27 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 22.08.2024

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Σάμροκ Ρόβερς και με πειστική εμφάνιση πήρε τη νίκη (4-0), η οποία τον στέλνει «αγκαλιά» με τους ομίλους του Europa League.

Μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα και θα πάει με ασφάλεια στον επαναληπτικό του Δουβλίνου. Εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, έμειναν με δέκα οι Ιρλανδοί στο 52’, μπορούσε περισσότερα γκολ οι Πρωταθλητές Ελλάδας που έχασαν και πέναλτι.

Βαριά χαρτιά και εμπειρία περιείχε η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλιας-Τάισον γύρω από τον φουνταριστό Μπράντον στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Στιβ Μπράντλεϊ προτίμησε τριάδα στην άμυνα με 3-5-2 και τους Φαρούτζια-Γκριν ως επιθετικό δίδυμο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή, κάτι που δυσκόλεψε κάπως τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ πάντως πήρε από νωρίς τα ηνία και στο 5’ απείλησε με ωραία ομαδική προσπάθεια και τελείωμα του Κωνσταντέλια που βρήκε σε σώματα πριν φτάσει στην εστία.

Ο Πελς ήταν αυτό που έσωσε την ομάδα του δυο φορές σε ένα λεπτό, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 9’ ο Μπράντον έκανε το γυριστό σουτ από κοντά και ο Ιρλανδός κίπερ έδιωξε την τελευταία στιγμή, και στο 10’ ενστικτωδώς έδιωξε καρφωτή κεφαλιά του Κεντζιόρα.

Το 20λεπτο συμπληρώθηκε με τη βροχή να έχει κοπάσει και τους γηπεδούχους να κυριαρχούν εντός αγωνιστικού χώρου, χωρίς πάντως να βρουν δίχτυα. Στο 19’ ένα σουτ του Ότο έφυγε ψηλά και στο 20’ ο Ζίβκοβιτς με δυνατό πλασέ δε βρήκε στόχο.

Αφού έβγαλαν αναίμακτα το πρώτο 20λεπτο, οι Ιρλανδοί επιχείρησαν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους και να φρενάρουν τον ρυθμό. Έτσι, έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του ημιχρόνου για να απειλήσει ξανά ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, και τελικά να ανοίξει το σκορ.

Αυτό δεν έγινε στο 41’ παρά το υπέροχο σουτ του Μπάμπα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς μετά από εξέτασε VAR «βρέθηκε» φάουλ στον Ότο. Τελικά, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, και μετά σέντρα-ξυραφιά του Ζίβκοβιτς, ο Κλίρι με… άπιαστη κεφαλιά-ψαράκι πέτυχε το αυτογκόλ και έγραψε το 1-0.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες άρχισε το δεύτερο μέρος, αλλά και ένα γρήγορο γκολ. Στο 47’, ο Ζίβκοβιτς βρήκε με κάθετη πάσα τον Τάισον, και ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Στο 51’, ο Κωνσταντέλιας έκανε απίθανη κούρσα από το κέντρο, έφτασε στην περιοχή, πάσαρε στον αμαρκάριστο Τάισον αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, η Σάμροκ έμεινε με δέκα παίκτες μετά αγκωνιά του Χόνοχαν στον Σβαμπ και την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη. Όπως ήταν λογικό, από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πήρε πλήρως τον έλεγχο του ματς, πρόσφερε θέαμα και έψαξε περισσότερα γκολ.

Στο 62’ ο Ζίβκοβιτς με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 64’ μπήκε ο Τσάλοφ αντί του τραυματία Μπράντον. Στο 67’ μάλιστα, μετά από κλέψιμο του Ρώσου και πάσα του Τάισον, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδα συνέχισαν να δημιουργούν και να φτάνουν με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 76’ η κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε άουτ, στο 77’ η κεφαλιά του Τσάλοφ κατέληξε στον Πελς ενώ στο 83’ του σουτ του Σάστρε κόντραρε σε σώματα.

Ο Μπάμπα στο 94΄ έγραψε το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (Σάστρε 79’), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 79’), Οζντόεφ , Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ 79’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 79’), Τάισον, Μπράντον (Τσάλοφ 64’).

Σάμροκ Ρόβερς: Πελς, Χορ, Κλίρι , Γκρέις, Χόνοχαν, Γουότς (Μπιρν 74’), Ο’Νιλ, Νιούτζεντ (ΜακΕνέφ 74’), Κλαρκ (Λόπες 28’), Φαρούτζια (Μπουρκ 84’), Γκριν (Μαντρόιου 74’).

MVP

Ο Τάισον ήταν ο ΜVP του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε, έτρεξε, μοίρασε μπαλιές και θύμισε γενικότερα τον ποδοσφαιριστή που ήταν κομβικός για τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς άνοιξε η διαφορά ήρθε λίγο αργότερα και η κόκκινη κάρτα για τους Ιρλανδούς και όλα πήραν τον δρόμο τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!