Αποκαρδιωτικός ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ηττήθηκε 0-1 από τη Στεάουα των 10 παικτών

ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1

i

© Intime

Αποκαρδιωτικός ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ηττήθηκε 0-1 από τη Στεάουα των 10 παικτών

Μάνος Τσαλγατίδης 00:05 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 04.10.2024

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα... άχαστα στην Τούμπα και ηττήθηκε από τη Στεάουα των 10 παικτών (0-1), μένοντας έτσι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο «σπίτι» του μακριά από ένα θετικό αποτέλεσμα.

Συνέχεια στα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις αναποτελεσματικές του εμφανίσεις έδωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά του απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου και τελικά γνώρισε οδυνηρή ήττα με 0-1 στην Τούμπα. Με δέκα παίκτες από το 55’ οι Ρουμάνοι λόγω αποβολής του Ολάρου.

Με τον Ντεσπόντοφ βασικό ήταν αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα και Σάστρε στην τετράδα της άμυνας, οι Καμαρά-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Κωνσταντέλιας-Τάισον-Ντεσπόντοφ γύρω από τον φουνταριστό Τσάλοφ στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Ηλίας Χαραλάμπους επέλεξε παρόμοιο σύστημα με τον Μπιρλιγκέα στην κορυφή της επίθεσης και τους Τανάσε, Ολαρού και Μπαλούτα να τον πλαισιώνουν.

Με κάπως άναρχο ρυθμό και ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, έστω κι αν οι δυο ομάδες δεν έβρισκαν τους πιο ορθολογικούς τρόπους για φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ βέβαια ήταν αυτός που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9’ με κεφαλιά του Μπάμπα που απέκρουσε ο Ταρνοβάνου, ενώ ακολούθησαν δυο δυνατά σουτ του Τάισον στο 10’ και στο 14’ που έφυγαν πάνω από τα δοκάρια. Στο 20’ ο Καμαρά με κεφαλιά δε βρήκε στόχο, ενώ στο 28’ ένα δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ από πλάγια θέση, βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Οι Ρουμάνοι στα μεσοδιαστήματα έβρισκαν τρόπους να επισκεφτούν την εστία του Δικεφάλου και απείλησαν με 2-3 τελειώματα από τον Τσουτ χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Κοτάρσκι.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να ανοίξουν το σκορ. Στο 32’ ο Καμαρά αμαρκάριστος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 39’ ο Τάισον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά νικήθηκε από κοντά από τον Ταρνοβάνου. Στο 41’ νέα κεφαλιά του Καμαρά ήταν άστοχη, και αφού ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε δίχτυα, το κατάφερε η Στεάουα στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 45+8’ ο Ολάρου πέρασε τον Μιχαηλίδη, πάσαρε στον Μπιρλιγκέα, και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 0-1.

Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους που μετά την ψυχρολουσία του 0-1 ανέβασαν κατευθείαν την ένταση και την πίεση προς τους Ρουμάνους. Στο 51’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με δυνατό ευθύβολο σουτ του Ντεσπόντοφ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 55’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Ολάρου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Στεάουα με δέκα παίκτες.

Όπως ήταν λογικό, ο Δικέφαλος είχε πλέον «κατασκηνώσει» στην αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας το γκολ. Δεν τα κατάφερε ούτε στο 60’ με καλό σουτ του Σάστρε που έφυγε λίγο άουτ, ούτε στο 61’ με πλασέ του Ντέλια, ούτε στο 62’ με κοντινή κεφαλιά του Οζντόεφ που έβγαλε με υπερένταση ο Ταρνοβάνου.

Συγκίνηση στην Τούμπα: Κατέθεσαν στεφάνια παίκτες και Λουτσέσκου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
EUROPA LEAGUE

22:51 - 03.10.2024

Συγκίνηση στην Τούμπα: Κατέθεσαν στεφάνια παίκτες και Λουτσέσκου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το βράδυ που έξι φίλοι του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, με τους παίκτες και τον Λουτσέσκου να τους τιμούν πριν το ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Στο 70’ ήταν η ώρα των αλλαγών με τους Ζίβκοβιτς (αντί του Σάστρε στα δεξιά), Μπακαγιόκο, Τισουντάλι και Σβαμπ να παίρνουν θέση στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να δυσκολεύεται απέναντι στη μαζική και πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι μάλιστα συχνά έπεφταν στο έδαφος για να κερδίσουν χρόνο.

Στο 83’ μπήκε και ο Σορετίρε, στο 84’ μια κεφαλιά του Μπακαγιόκο δεν ανησύχησε τον Ταρνοβάνου, ενώ στο 86’ ο Μπάμπα σούταρε άουτ. Η τελευταία μεγάλη φάση ήρθε στο 90+7’ με κεφαλιά του Μιχαηλίδη που σταμάτησε στο δοκάρι, έτσι το 0-1 έμεινε ως το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (Ζίβκοβιτς 70’), Καμαρά (Μπακαγιόκο 70’) ,Οζντόεφ (Σβαμπ 73’), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ (Σορετίρε 83’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 70’).

Στεάουα Βουκουρεστίου: Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάβα, Τανάσε (Οκτ. Ποπέσκου 64’), Τσουτ, Μπιρλιγκέα, Λιξάντρου (Ετζούμα 45+5’), Μ. Ποπέσκου, Μπαλούτα (Μικουλέσκου 46’), Ολάρου, Ραντούνοβιτς.

MVP:

Ο κίπερ της Στεάουα, Ταρνοβάρου έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, είχε απάντηση σε μεγάλες ευκαιρίες των παικτών του ΠΑΟΚ και παίρνει το... άτυπο βραβείο. Η αλήθεια είναι πως από τον Δικέφαλο ο μόνος που κυμάνθηκε σε ανεκτό επίπεδο ήταν ο Οζντόεφ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει κλειδώσει και δεν μπορεί να σκοράρει. Ο Δικέφαλος δημιουργεί πάμπολλες ευκαιρίες, αλλά δεν κάνει το πιο σημαντικό, δεν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.