Άμπελ Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίρνει χρήματα από μένα»

Ο Άμπελ Φερέιρα.

i

©intime

Άμπελ Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίρνει χρήματα από μένα»

Κώστας Τσιακλής • 09:07 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 14.08.2024

Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να λαμβάνουν χρήματα όσο παίρνει τίτλους με την Παλμέιρας.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει όφελος από την παρουσία του Άμπελ Φερέιρα στην Παλμέιρας.

Ο «Δικέφαλος» πούλησε τον Πορτογάλο τεχνικό το φθινόπορο του 2020 στον βραζιλιάνικο σύλλογο με ένα ποσό κάτω από ένα εκατ. ευρώ. Στη συμφωνία οι Θεσσαλονικείς ήταν γνωστό πως είχαν και ρήτρα, όπου αναφερόταν ότι θα παίρνουν μπόνους για κάθε επιτυχία του Φερέιρα. Μόνο που αυτή αφορούσε τη συνολική παρουσία στους Βραζιλιάνους κι όχι ένα μικρό διάστημα.

Ο Πορτογάλος έχει πάρει ήδη οκτώ τίτλους, ανάμεσά τους και δύο Λιμπερταδόρες, με την Παλμέιρας και διεκδικεί φέτος το πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται δεύτερος, στο -6 από τη Μποταφόγκο, οκτώ στροφές πριν το τέλος.

Ο Φερέιρα μίλησε στο κανάλι της Παλμέιρας και επισήμανε ότι ακόμα παίρνει χρήματα ο ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα είπε: «Για να ξέρετε. Ο ΠΑΟΚ, ο πρώην σύλλογος μου, συνεχίζει να λαμβάνει μέρος του μισθού μου, αλλά κι από την Παλμέιρας ένα ποσό όταν κερδίζουμε τίτλους.

Επομένως, από αυτούς τους 8 τίτλους που κατακτήσαμε, συνεχίζω να πληρώνω στον ΠΑΟΚ ένα μέρος του μισθού μου και η Παλμέιρας συνεχίζει να πληρώνει τον ΠΑΟΚ για κάθε τίτλο που κερδίζουμε».

Η ρήτρα μπήκε, λόγω επιθυμίας του Άμπελ Φερέιρα για πρόωρη αποχώρηση (πριν τη λήξη του συμβολαίου) και συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2020.

Στη Βραζιλία δεν έχουν αποκαλύψει τις ρήτρες, αλλά θεωρούνται «χαμηλές» από την Παλμέιρας και δεν υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά την καταβολή των χρημάτων. Ο Φερέιρα, με τη σειρά του, ανέλαβε να πληρώνει και ο ίδιος ένα ποσό για να ξεπεράσει εκείνο το διάστημα την απροθυμία του ΠΑΟΚ να τον παραχωρήσει και ν’ αποτρέψει την ακύρωση της συμφωνίας.

Ο Φερέιρα είναι τρία χρόνια στη Βραζιλία και στην Παλμέιρας είναι πλέον ο δεύτερος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στον σύλλογο, μαζί με τον Λουξεμβούργο και πίσω από τον Οσβάλντο Μπραντάο.