Τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ ο Καρυπίδης – Νέος προπονητής τερματοφυλάκων ο Βαγγέλης Λάππας

Τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ ο Καρυπίδης – Νέος προπονητής τερματοφυλάκων ο Βαγγέλης Λάππας

Μάνος Τσαλγατίδης 16:34 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 19.06.2024

Αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ. Αναβαθμίζεται σε τεχνικό διευθυντή ο Χρήστος Καρυπίδης.

Σημαντικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ.

Ο Χρήστος Καρυπίδης θα αναβαθμιστεί σε τεχνικό διευθυντή. Υπό την ευθύνη του θα είναι η λειτουργία της Α ομάδας και θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της στρατηγικής του club σε ό,τι έχει να κάνει με το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Το κομμάτι των διαπραγματεύσεων και των οικονομικών συναλλαγών παραμένει φυσικά στη Μαρία Γκοντσάρεβα. Ο Καρυπίδης εδώ και αρκετό καιρό είναι και κοντά στον Ραζβάν Λουτσέσκου, η επικοινωνία τους είναι άψογη κι έτσι ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αυτή την απόφαση.

Επίσης στην Α ομάδα για να συνδράμει στο έργο του Χρήστου Καρυπίδη ανεβαίνει ως team manager ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος ήταν προπονητής στην Κ19 του ΠΑΟΚ.

Ο νέος προπονητής των τερματοφυλάκων

Αλλαγή και στο τεχνικό επιτελείο. Ο προπονητής τερματοφυλάκων Τζιόρτζιο Μπιάνκι αποχώρησε και θ’ αναλάβει ο Βαγγέλης Λάππας. Ο Λάππας εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων τα τελευταία 24 χρόνια.

Είναι κάτοχος διπλωμάτων UEFA A, UEFA B Goalkeeping License και AFC-GK Level 1. Έχει παρακολουθήσει πολλά διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια κι έχει συμμετάσχει τα τελευταία 13 χρόνια ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συγγράψει, παράλληλα, τρία βιβλία. Δύο για την προπόνηση τερματοφυλάκων και ένα για τις στατικές φάσεις στο ποδόσφαιρο.

Το 2010 εντάχθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Την περίοδο 2015-16 διετέλεσε προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Το διάστημα 2016-18, ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στην Al Dhafra FC στο Άμπου Ντάμπι.

Τη σεζόν 2018-19 διετέλεσε Προπονητής Τερματοφυλάκων στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Από το 2019 μέχρι και το 2022 ήταν Προπονητής Τερματοφυλάκων στον ΟΦΗ Κρήτης και πριν έρθει στον ΠΑΟΚ εργαζόταν στον Παναιτωλικό.