ΠΑΟΚ: Το απόλυτο μέχρι τη διακοπή που είναι αυτοσκοπός και τα παραδείγματα προς αποφυγή
i

© Intime

ΠΑΟΚ: Το απόλυτο μέχρι τη διακοπή που είναι αυτοσκοπός και τα παραδείγματα προς αποφυγή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:21 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 27.08.2024

Οι γκέλες των «μεγάλων», το απαραίτητο 3/3 μέχρι τη διακοπή και το... ζόρικο παρελθόν του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Ολοκληρώθηκε (και) η 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις εκπλήξεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Μετά την γκέλα του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, σειρά είχε αυτή της ΑΕΚ στην Opap Arena κόντρα στη Λαμία.

Όπως είναι λογικό, βρισκόμαστε σε μία εποχή που καμία από τις ομάδες του πρωταθλήματος δεν είναι έτοιμη. Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τα ρόστερ δεν είναι πλήρως διαμορφωμένα. Έτσι, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα, ούτε να χριστεί κάποιος από τους «μεγάλους» το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Όπως κάθε σεζόν έτσι και φέτος, στα πρώτα ματς αυτό που μετράει είναι η νίκη και μόνο η νίκη. Το τρίποντο δηλαδή, το οποίο θα δώσει την κατάλληλη ηρεμία, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Το 2/2 του ΠΑΟΚ και ο αυτοσκοπός

Σε αντίθεση με το «τριφύλλι» και την Ένωση, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 στο ξεκίνημα των εγχώριων υποχρεώσεών του κι απολαμβάνει την κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά το διπλό στο Πανθεσσαλικό ξεπέρασε και το εμπόδιο της Athens Kallithea.

Όσον αφορά στους πρωταθλητές Ελλάδας, μπορεί στην πρεμιέρα να ζορίστηκαν αρκετά με τον Πανσερραϊκό, ωστόσο έκαναν το καθήκον τους -όπως και με τον Παναιτωλικό-, με αποτέλεσμα το κοντέρ να γράψει 6 πόντους.

Αυτό που έχει διαπιστωθεί από την περσινή σεζόν κιόλας, είναι το γεγονός πως η ψαλίδα μεταξύ όλων των ομάδων της Stoiximan Super League έχει κλείσει αρκετά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι «μικρομεσαίοι» έδειξαν τα... δόντια τους κι έκαναν βαθμολογική ζημιά σε ομάδα του Big-4.

Πλέον, ο μοναδικός στόχος για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι το απόλυτο μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους μία αρκετά δύσκολη έξοδο, την πρώτη της σεζόν, στο Περιστέρι απέναντι στον ανανεωμένο Ατρόμητο του Πάμπλο Γκαρσία (1/9, 20:30).

Η αλήθεια είναι πως προέχει η ρεβάνς στην Ιρλανδία κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League, όμως μετά το 4-0 της Τούμπας έχει μετατραπεί σε διαδικαστικού χαρακτήρα κι έτσι το μυαλό όλων ταξιδεύει ήδη στην 3η αγωνιστική.

Την περασμένη σεζόν, το σύνολο του Λουτσέσκου μέτρησε την πρώτη του απώλεια βαθμών στο ίδιο χρονικό σημείο, όμως όχι με τον ίδιο αντίπαλο. Μετά το 2/2 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ» και ηττήθηκε με 1-0, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη του γκέλα.

Αυτήν τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, όμως οι παγίδες που κρύβει το επερχόμενο ματς με τους κυανόλευκους είναι ακριβώς οι ίδιες.

Ο Ατρόμητος έχει ενισχυθεί σημαντικά με ποιοτικούς παίκτες και στην πρεμιέρα κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Άρη, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα.

Οι Περιστεριώτες είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά στον Δικέφαλο και οι πρωταθλητές καλούνται να μην την... πατήσουν. Το 3/3 γι΄ αυτούς αποτελεί αυτοσκοπός, καθώς το τρίποντο θα τους στείλει στη διακοπή ήρεμους και πρωτοπόρους.

Ο ΠΑΟΚ περνάει... ζόρικα στο Περιστέρι

Σύμφωνα με τους αριθμούς, το γήπεδο του Περιστερίου είναι μία «δύσκολη» έδρα για τους Θεσσαλονικείς. Εκτός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ έχει ζοριστεί αρκετά και σπάνια «απέδρασε» με άνετο διπλό. 

Στα 27 ματς που έχει κληθεί να δώσει ο Δικέφαλος σε αυτό το γήπεδο, συνολικά έχει μετρήσει 7 ήττες, 9 ισοπαλίες και 11 νίκες.

Μάλιστα, στις τέσσερις τελευταίες του εκτός έδρας δοκιμασίες κόντρα στους Περιστεριώτες, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις ένα τρίποντο.

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:00 - 20.08.2024

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων

Ο φόβος της μητέρας του που τον οδήγησε στο τένις, η μεγάλη απόφαση μόλις στα 14 του χρόνια, η ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά και η σκληρή δουλειά που έφερε τη... δικαίωση.

Οι τελευταίες τρεις φορές που ο Ατρόμητος έκανε τη ζημιά στον Δικέφαλο

Η μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με... λυτρωτή τον Νάτσο

Τη σεζόν 2020-21, ο Ατρόμητος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στην έδρα του με τρελή ανατροπή. Σε ένα ματς που τα είχε όλα, ο Ουάρντα έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τους ασπρόμαυρους στο 82ο λεπτό (1-2) και ο Δικέφαλος έμοιαζε να «αγκαλιάζει» τη νίκη. Ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Με τα γκολ των Χαρίση στο 85΄ και Νάτσου στο 90+4΄, οι γηπεδούχοι έφεραν... τούμπα το ματς και πανηγύρισαν ακόμη ένα εντυπωσιακό τρίποντο κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (3-2).

Πρώτη νίκη με υπογραφή Κουλούρη μετά από έξι μήνες

Η σεζόν 2021-22 δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον Ατρόμητο. Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές ο σύλλογος δεν είχε καταφέρει να πάρει το τρίποντο της νίκης, ωστόσο αυτή ήρθε με εμφατικό τρόπο στη 10η στροφή. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλούρη, ο οποίος «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα με δύο γκολ, οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ κι έτσι έσπασαν το αρνητικό σερί που είχε χτιστεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Το ασπρόμαυρο σερί σταμάτησε στο Περιστέρι

Την προπέρσινη σεζόν, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου «σκόνταψε» εκτός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο κι έβαλε τέλος σε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί. Στην αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική, ο Νέλσον Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, ωστόσο αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό. Στο 72ο λεπτό, ο Κουέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία άπιαστη κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Tags: