Ο Πανσερραϊκός και το ματς στο ΟΑΚΑ έχουν μεγαλώσει το «πρέπει» του ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο Πανσερραϊκός και το ματς στο ΟΑΚΑ έχουν μεγαλώσει το «πρέπει» του ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:34 - 27.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 27.10.2024

Το «must win» ματς του ΠΑΟΚ, η νέα γκέλα της ΑΕΚ και η απώλεια βαθμών που αναμένεται να υπάρξει στη «μάχη» του ΟΑΚΑ.

Το βράδυ του Σαββάτου (26/10) ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τον ΠΑΟΚ να είναι ένας εκ των... κερδισμένων. Όχι, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν αγωνίστηκε, ωστόσο είδε την ΑΕΚ να γκελάρει σε ακόμη ένα ματς, με αποτέλεσμα πλέον η ίδια να βρίσκεται στο -2 από την κορυφή κι έχοντας ένα ματς περισσότερο από τους άλλους.

Μετά τις ισοπαλίες με Λαμία, Καλλιθέα και την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, η Ένωση έμεινε ξανά μακριά από το τρίποντο, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες μέχρι στιγμής στη σεζόν κόντρα στις κλειστές άμυνες.

Σε αντίθεση με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ τα έχει πάει εξαιρετικά κόντρα στους μικρομεσαίους, έχοντας κάνει το απόλυτο. Οι νίκες μάλιστα απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες είναι αυτές που τον έχουν διατηρήσει στην κορυφή μαζί με τον Άρη, καθώς από την άλλη οι ασπρόμαυροι δεν έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν σε ντέρμπι.

«Γκέλα» της ΑΕΚ και... χαμόγελα για τους άλλους τέσσερις: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:59 - 26.10.2024

«Γκέλα» της ΑΕΚ και... χαμόγελα για τους άλλους τέσσερις: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε της ΑΕΚ και της στέρησε τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. Η βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Το «πρέπει» του ΠΑΟΚ και το... ΟΑΚΑ

Σήμερα (27/10) στις 21:00, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ στην Τούμπα και θα ψάξει την πρώτη του νίκη στο «σπίτι» του μετά από δύο μήνες. Το ματς κόντρα στους Κρητικούς έχει ξεκάθαρο φαβορί, όμως οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι, με σκοπό να παραμείνουν στην πρώτη θέση και να ξεφύγουν στο +5 από την ΑΕΚ, η οποία αποτελεί στα χαρτιά ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ναι, κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει από την 9η αγωνιστική, ούτε κρίνεται τον Οκτώβριο, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που το προϊόν έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Ωστόσο κάθε νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο είναι άκρως σημαντική και θα παίξει κρίσιμο ρόλο στο... ταμείο της σεζόν. Νωρίτερα σήμερα (18:00), ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, στο ματς που θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα. Η εκκίνηση των κιτρινόμαυρων είναι εντυπωσιακή φέτος και η «μάχη» με το τριφύλλι θα αποτελέσει ένα τεστ αποδείξεων.

Το βλέμμα του σε αυτήν την αναμέτρηση θα έχει σίγουρα και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα περιμένει να δει ποιος από τους δύο θα έχει απώλεια βαθμών, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει και η περίπτωση του «Χ». Τέλος, υπάρχει και η δύσκολη έξοδος του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Οι Πειραιώτες έχοντας... φτερά στα πόδια αλλά και μία φυσιολογική έξτρα κόπωση μετά το μεγάλο διπλό στο Μάλμε, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τον Αστέρα και θα αναζητήσουν την επιστροφή στις νίκες πρωταθλήματος, με σκοπό να μη χάσουν άλλο πολύτιμο έδαφος.

Μπορεί να είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο τίτλος θα αποτελέσει ζόρικη υπόθεση για τους διώκτες του.  Έχει διαπιστωθεί από την προπέρσινη σεζόν κιόλας πως η ψαλίδα μεταξύ όλων των ομάδων της Stoiximan Super League έχει κλείσει αρκετά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι «μικρομεσαίοι» έδειξαν τα... δόντια τους κι έκαναν βαθμολογική ζημιά σε ομάδα του Big-5.

Ναι, η αλήθεια είναι πως τα ντέρμπι έχουν τη δική τους αίγλη. Σε αυτά γεμίζουν τα γήπεδα και ο ξεσηκωμός είναι μεγαλύτερος. Όμως οι νίκες στα μεγάλα παιχνίδια από μόνες τους, δεν μπορούν και δεν σου δίνουν το πρωτάθλημα.

Όποιος καταφέρει να ξεπεράσει τα περισσότερα εμπόδια στα «must win» ματς, θα πανηγυρίσει στο φινάλε της σεζόν.