Το πρώτο δυνατό «crash test» του ΠΑΟΚ και ο περσινός θρίαμβος στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3

i

© Intime

Το πρώτο δυνατό «crash test» του ΠΑΟΚ και ο περσινός θρίαμβος στη Λεωφόρο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:22 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Την Κυριακή (1/10, 19:30), ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο του εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη φετινή σεζόν και ο μοναδικός στόχος του Δικεφάλου είναι να επαναληφθεί το περσινό σενάριο, όταν η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έφυγε θριαμβεύτρια από τη Λεωφόρο (0-3).

Από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, το ματς που ξεχωρίζει δίχως αμφιβολία είναι αυτό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, σε μία μονομαχία που αναμένεται άκρως αμφίρροπη. Από τη μία, το «τριφύλλι» ξεπέρασε την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ κι έβγαλε αντίδραση στην Τρίπολη με ένα εμφατικό διπλό (1-4). Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη για ακόμη μία φορά, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε τη νίκη κόντρα στους Αρκάδες κι έτσι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Στην αντίπερα όχθη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από δύο σημαντικές νίκες κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, οι οποίες συνδυάστηκαν από καλή εμφάνιση και... πλούσιο θέαμα στο επιθετικό κομμάτι. Το ματς στη Λεωφόρο θα είναι το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι για τους «Θεσσαλονικείς» στο φετινό πρωτάθλημα, οι οποίοι θέλουν να επαναλάβουν ότι έκαναν και πέρσι στο ίδιο γήπεδο.

Το πρώτο γερό «crash test» για τον ΠΑΟΚ αποτελεί κι ένα στοίχημα για τον ίδιο, καθώς θα φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, σε αυτήν την κούρσα στην οποία συνυπάρχουν η ΑΕΚ αλλά και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός.

Να θυμίσουμε πως στο πρώτο ντέρμπι που έδωσε τη φετινή σεζόν κόντρα στον Άρη, ο Δικέφαλος έδειξε κατώτερος των περιστάσεων. Σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι στην Τούμπα, οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης έμειναν «άσφαιρες» (0-0) και δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο.

Ο θρίαμβος στη Λεωφόρο

Μπορεί η περσινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ να αποδείχθηκε αποτυχημένη, καθώς η ομάδα έμεινε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος ενώ παράλληλα γνώρισε και την ήττα στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ (2-0), ωστόσο αυτό που θα μείνει αξέχαστο στους φίλους του Δικεφάλου είναι το διπλό στη Λεωφόρο.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2023, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντραρίστηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μας χάρισαν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Σε μία αναμέτρηση που είχε σχεδόν τα πάντα, δοκάρια, αποβολή, ένταση και τρία γκολ, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έφυγε θριαμβεύτρια από την Αθήνα με μία ισοπεδωτική εμφάνιση.

Χάρη στα γκολ των Ζίβκοβιτς, Κωσνταντέλια αλλά και το αυτογκόλ του Πέρεθ, οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη με 3-0, ενώ θα μπορούσε το σκορ να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις εάν ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν σημάδευε δύο φορές το δοκάρι.

Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να δείξει σημάδια αντίδρασης σε κανένα χρονικό σημείο της κυριαρχίας του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του εντός έδρας ήττα για εκείνη τη σεζόν

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης