Το αγαπημένο «game by game» του Λουτσέσκου μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στα αστέρια!
i

© Intime

Το αγαπημένο «game by game» του Λουτσέσκου μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στα αστέρια!

Η φιλοσοφία του Ράζβαν Λουτσέσκου και το ανεκπλήρωτο όνειρο του ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη σεζόν 2024-25, κάνοντας το καθήκον του απέναντι σε μία κατώτερη ποιοτικά ομάδα. Στις δύο αναμετρήσεις με την Μπάνια Λούκα σε Τούμπα και Βοσνία, οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, ωστόσο η δουλειά έγινε και πλέον ο Δικέφαλος βρίσκεται δύο βήματα μακριά από τα αστέρια.

Το επόμενο εμπόδιο για το σύνολο του Λουτσέσκου ακούει στο όνομα Μάλμε. Μία πιο έτοιμη ομάδα που δεν... τρομάζει, αλλά είναι ικανή να κάνει τη ζημιά στους ασπρόμαυρους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στους ισχυρούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι άπαντες στο «στρατόπεδο» πιστεύουν πως φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του νέου Champions League.

Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, όπως και η δίψα του κόσμου για το ανεκπλήρωτο -μέχρι στιγμής- όνειρο, ωστόσο ο «αρχιτέκτονας» του ΠΑΟΚ πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και χρησιμοποιεί τη δική του αγαπημένη φιλοσοφία.

Το αγαπημένο «game by game» του Λουτσέκου

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λένε κι αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τη φετινή σεζόν βλέπουμε έναν Ράζβαν Λουτσέσκου πιο ήρεμο από ποτέ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει στα χέρια του τον βασικό κορμό, ο οποίος έφερε το πρωτάθλημα στην Τούμπα, ενώ η... αντεπίθεση της διοίκησης τα τελευταία 24ωρα με τις προσθήκες των Τσάλοφ, Τισουντάλι και Σορετίρε, έχουν κάνει τη ζωή του 55χρονου «στρατηγού» πιο εύκολη.

Μετά την άκρως πετυχημένη περσινή χρονιά, ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν ολικό restart όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια, αλλά κάποιες... ποιοτικές πινελιές που θα αναβάθμιζαν το ρόστερ.

Οι φίλοι του Δικεφάλου όπως είναι λογικό ζουν κι αναπνέουν για τους ομίλους του Champions League, ωστόσο ο Λουτσέσκου αποκάλυψε πως θα παραμείνει πιστός στη στρατηγική του, η οποία χρειάζεται... υπομονή και στήριξη απ΄ όλους.

«Ελπίζω όλοι οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι στον σύλλογο. Στόχος μας είναι η ομάδα να είναι καλύτερη από ότι ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό σημείο και εμείς δουλεύουμε για τη δική μας ευτυχία. Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι το μυαλό μου δεν είναι στους ομίλους. Είναι ένα όνειρο το Champions League, το οποίο όμως είναι μακρινό. Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη, με μία πρόκριση και βήμα βήμα να φτάσουμε εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο, δείτε για παράδειγμα τη Νάπολι, τη μία χρονιά κέρδισε το πρωτάθλημα και την επόμενη τερμάτισε 10η στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται, τα όνειρα είναι αυτά που δίνουν ζωή, αλλά εγώ θα πηγαίνω παιχνίδι με παιχνίδι», ανέφερε ο Ρουμάνος στη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, απέναντι στην Μπάνια Λούκα.

Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει αρκετές φορές στην πηγή, όμως νερό δεν έχει καταφέρει να πιεί ακόμα και φέτος έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία για το... σεντόνι. Μπορεί τα φώτα να πέφτουν στη Μάλμε, στην κλήρωση της Δευτέρας (5/8) για τα playoffs και στους πιθανούς αντιπάλους, ωστόσο προέχει η πρώτη «μάχη» της Σουηδίας, με τον Λουτσέσκου να κάνει focus εκεί.

Εκεί που οι πρωταθλητές χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα, με σκοπό να έχουν το πάνω χέρι στη ρεβάνς της καυτής Τούμπας μία εβδομάδα αργότερα...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!