Το παρασκήνιο και τα μυστικά της μεταγραφής του Λόβρεν στον ΠΑΟΚ

Ντέγιαν Λόβρεν - Μοχάμεντ Σαλάχ - Φωτ. IMAGO

Το παρασκήνιο και τα μυστικά της μεταγραφής του Λόβρεν στον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 11:15 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:08 - 12.09.2024

Πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να ολοκληρώσει τη σπουδαία μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού Ντέγιαν Λόβρεν.

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενο δύο χρόνια θα γίνει ο Ντέγιαν Λόβρεν. Ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με τον παίκτη και τη Λυών και ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός θα είναι η νέα μεταγραφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Την μεταγραφή έκανε γνωστή αρχικά ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Ο Δικέφαλος καιγόταν για δεξιοπόδαρο στόπερ κι από τη στιγμή που δεν προχώρησε του Γάλλου Ουμάρ Σολέ της Σάλτσμπουργκ, στράφηκε στον έμπειρο Λόβρεν.

Σαββίδης: «Μαγικός τίτλος αλλά δε ζούμε στο παρελθόν» - Τι ειπώθηκε με Λουτσέσκου για τις μεταγραφές
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:08 - 12.09.2024

Σαββίδης: «Μαγικός τίτλος αλλά δε ζούμε στο παρελθόν» - Τι ειπώθηκε με Λουτσέσκου για τις μεταγραφές

Ολα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Ραζβάν Λουτσέσκου για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, τους στόχους του ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν αλλά και για τον Ντέγιαν Λόβρεν.

Την Τετάρτη (11/09) ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο μίλησε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, τους στόχους του ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν αλλά και για τον Ντέγιαν Λόβρεν.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» μίλησαν μεταξύ άλλων και για τις μεταγραφές και την αναβάθμιση που έγινε με πολύ κόπο σε όλες τις θέσεις και με το ερωτηματικό του αν έπρεπε η ομάδα να κινηθεί για μια τελευταία μεταγραφή στα στόπερ.

Η περίπτωση Σολέ εγκαταλείφθηκε από νωρίς λόγω και της απροθυμίας του παίκτη να έρθει Ελλάδα, αλλά και το βεβαρυμένο ιατρικό του ιστορικό (η Σάλτσμπουργκ τον παραχωρούσε ως ελεύθερο έναν παίκτη αξίας 10 εκατομμυρίων, που είχε ήδη κοπεί στα ιατρικά από άλλες ομάδες. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνου να εξετάσει την περίπτωση του εξονυχιστικά.

Το θρίλερ όμως είχε θετικό φινάλε έστω και αν έπρεπε να φθάσει ο ΠΑΟΚ στο παρά ένα! Όλα κρίθηκαν στην αποφασιστικότητα του Σαββίδη που έδωσε στον Λόβρεν διετές συμβόλαιο και συνολικά δύο περίπου εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους για τα δύο χρόνια.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ξεχωρίσει την περίπτωση Λόβρεν με μόνο ερωτηματικό την απραξία του τελευταίου εξαμήνου σε σχέση με την ηλικία του. Επικοινώνησαν μαζί του και ο παίκτης ήταν εντυπωσιακά θετικός να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και απόλυτος για την ετοιμότητά του. Οι λόγοι της απραξίας του δεν ήταν αγωνιστικοί, δεν είχε τραυματισμούς και δεν φάνηκε με έλλειψη κινήτρου.

Αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάναν έναν αγώνα δρόμου ώστε στις 23:59 να ανέβουν όλα τα έγγραφα στο αυτόματο σύστημα μεταγραφών που έκλεινε στις 00:00! Οι καθυστερήσεις οφείλονταν στην αποζημίωση που έπρεπε να πάρει ο Ντέγιαν απο τη Λυών, με την οποία είχε συμβόλαιο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!