Ο ΠΑΟΚ περνάει... ζόρικα στο Περιστέρι: Ο «κακός δαίμονας» Ατρόμητος και το πρόσφατο 0/3

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ περνάει... ζόρικα στο Περιστέρι: Ο «κακός δαίμονας» Ατρόμητος και το πρόσφατο 0/3

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:38 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 14.08.2024

Η απαιτητική έξοδος του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και το... ζόρικο παρελθόν στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Εκτός από το ντέρμπι «αιωνίων» το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η αναμέτρηση στο Περιστέρι. 

Αύριο Κυριακή (4/2, 20:30), ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, σε ένα «must win» ματς για τον Δικέφαλο με φόντο τη διατήρηση στην κορυφή. 

Από την άλλη, η ομάδα του Ίλιτς έχει καταφέρει να κάνει τη... ζημιά απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν και ο μοναδικός στόχος είναι να το επιδιώξει ξανά, αυτήν τη φορά κόντρα στην ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. 

Σύμφωνα με τους αριθμούς, το γήπεδο του Περιστερίου είναι μία «δύσκολη» έδρα για τους Θεσσαλονικείς. Εκτός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ έχει ζοριστεί αρκετά και σπάνια «απέδρασε» με άνετο διπλό. 

Στα 26 ματς που έχει κληθεί να δώσει ο Δικέφαλος σε αυτό το γήπεδο, συνολικά έχει μετρήσει επτά ήττες, εννιά ισοπαλίας και δέκα νίκες.

Μάλιστα, στις τρεις τελευταίες του εκτός έδρας δοκιμασίες κόντρα στους Περιστεριώτες, ο ΠΑΟΚ μετράει μηδέν νίκες.

Δείτε παρακάτω τις τελευταίες τρεις φορές που ο Ατρόμητος έκανε τη... ζημιά στον Δικέφαλο.

Η μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με... λυτρωτή τον Νάτσο 

Τη σεζόν 2020-21, ο Ατρόμητος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στην έδρα του με τρελή ανατροπή. Σε ένα ματς που τα είχε όλα, ο Ουάρντα έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τους «ασπρόμαυρους» στο 82ο λεπτό (1-2) και ο Δικέφαλος έμοιαζε να «αγκαλιάζει» τη νίκη. Ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Με τα γκολ των Χαρίση στο 85΄ και Νάτσου στο 90+4΄, οι γηπεδούχοι έφεραν... τούμπα το ματς και πανηγύρισαν ακόμη ένα εντυπωσιακό τρίποντο κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (3-2).

Πρώτη νίκη με υπογραφή Κουλούρη μετά από έξι μήνες

Η σεζόν 2021-22 δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον Ατρόμητο. Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές ο σύλλογος δεν είχε καταφέρει να πάρει το τρίποντο της νίκης, ωστόσο αυτή ήρθε με εμφατικό τρόπο στη 10η στροφή. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλούρη ο οποίος «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα με δύο γκολ, οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ κι έτσι έσπασαν το αρνητικό σερί που είχε χτιστεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Το «ασπρόμαυρο» σερί σταμάτησε στο Περιστέρι

Την περασμένη σεζόν, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου «σκόνταψε» εκτός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο κι έβαλε τέλος σε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί. Στην αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική, ο Νέλσον Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, ωστόσο αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό. Στο 72ο λεπτό, ο Κουέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία άπιαστη κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1).

Η ιστορία αγώνων στο Περιστέρι: 

26 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 28-35