Το παρελθόν του ΠΑΟΚ με Παβλένκα και τα... υπόλοιπα facts

Ο Γίρι Παβλένκα.

i

©intime

Το παρελθόν του ΠΑΟΚ με Παβλένκα και τα... υπόλοιπα facts

Ο Γίρι Παβλένκα και ο ΠΑΟΚ έχουν φτάσει κοντά στο παρελθόν, αλλά πλέον ήρθε η στιγμή να συνεργαστούν.

Ο Γίρι Παβλένκα βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ, σε μια μεταγραφή που έχει… παρελθόν για τον Δικέφαλο.

Ο 32χρονος πορτιέρε είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο των «ασπρόμαυρων» και πριν από εφτά χρόνια, με τον Παβλένκα να επιλέγει τελικά το γερμανικό πρωτάθλημα και την Βέρντερ Βρέμης.

Συγκεκριμένα, το 2017 ο Παβλένκα είχε βρεθεί στην μεταγραφική λίστα του Δικεφάλου -όταν ο Τσέχος πορτιέρε αγωνίζονταν στην Σλάβια Πράγας, όμως η περίπτωσή του δεν είχε προχωρήσει για τους «ασπρόμαυρους».

O ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2017 είχε αποκτήσει τον Ροντρίγκο Ρέι από την Γοδόι Κρουζ, ένταντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με τον Παβλένκα να καταλήγει στην Βέρντερ Βρέμης.

Έτσι, εφτά χρόνια μετά ο Τσέχος πορτιέρε βρέθηκε ξανά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ και αυτή τη φορά είναι έτοιμος να μετακινηθεί στον Δικέφαλο.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο Παβλένκα σε όλη του την καριέρα φορούσε τον ίδιο αριθμό στην πλάτη, πιο συγκεκριμένα πάντα είχε το νούμερο ένα. Αυτό είναι διαθέσιμο στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν το φοράει κανείς.

Για την ακρίβεια ο Κοτάρσκι φορά το 42, ο Τσιφτσής το 99, ο Μπαλωμένος το 54 και ο Μοναστηρλής το 41. Έτσι, θα μπορέσει και στον Δικέφαλο να φορέσει το «ένα» ο Τσέχος.

Πρέπει να σημειωθεί πως εφόσον τελικά όλα πάνε καλά ο 32χρονος τερματοφύλακας θα γίνει ο τέταρτος Τσέχος που θα φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο πρώτος ήταν ο Μίλαν Λούχοβι τη σεζόν 1993-1994, ο δεύτερος ήταν ο Τόμας Νέτσιντ το 2013 και ο τρίτο ο Μάικλ Κρμέντσικ, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2020-2021.

Όσον αφορά το μισθολογικό κομμάτι του Παβλένκα θα λάβει περίπου 450 χιλιάδες ευρώ, ενώ για να ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του θα πρέπει να κάνει το 50% των συμμετοχών της φετινής σεζόν. Προφανώς πρόκειται για μια δικλείδα ασφαλείας του ΠΑΟΚ, καθώς ο παίκτης προέρχεται από τη δεξαμενή των ελεύθερων.