Ο ΠΑΟΚ γύρισε απο την «κόλαση», αλλά έμεινε στο 2-2 με τη Βικτόρια Πλζεν

Σβαμπ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ γύρισε απο την «κόλαση», αλλά έμεινε στο 2-2 με τη Βικτόρια Πλζεν

Μάνος Τσαλγατίδης 21:39 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 24.10.2024

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε να φέρει τα πάνω-κάτω στην Τούμπα κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, με την μπίλια να κάθεται στο «Χ».

Ο Δικέφαλος ξύπνησε αργά και μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2 με την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα.

Για 70 λεπτά ο ΠΑΟΚ παρακολουθούσε την ανωτερότητα της Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα και βρέθηκε να χάνει με 0-2 με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Στο 70’, και μετά την αποβολή του Ντουέ, ο Δικέφαλο αφυπνίστηκε ισοφάρισε σε 2-2 και θα μπορούσε ακόμα και να πάρει τη νίκη.

Με Ότο στα αριστερά της άμυνας και Μπακαγιόκο στο κέντρο ήταν αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο στην τετράδα της άμυνας, οι Μπακαγιόκο-Καμαρά στα χαφ, και οι Τάισον-Κωνσταντέλιας-Ζίβκοβιτς γύρω από τον φουνταριστό Μπράντον στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Μίροσλαβ Κούμπεκ προτίμησε την τριάδα στην άμυνα, με σύστημα 4-2-3-1 και τον Άντου στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Τσέχοι μπήκαν διαβασμένοι και με υψηλές εντάσεις στο παιχνίδι, και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν ανοίγοντας το σκορ. Μόλις στο 2’ μάλιστα ο Άντου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR. Σημαντική στιγμή είχαν και στο 7’ με τον Βίντρα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να σουτάρει ψηλά άουτ.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ο ΠΑΟΚ άρχισε να έχει καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και έβγαλε την πρώτη φάση του στο 10’ με σουτ του Σάστρε εντός περιοχής που κατέληξε εκτός εστίας. Ακολούθησε στο 20’ μια κεφαλιά-άουτ του Τάισον και ένα άτσαλο σουτ του Μπράντον στο 22’ που κατέληξε στον Γεντλίτσκα.

Το σκορ άνοιξε τελικά στο 31’ από τους φιλοξενούμενους. Μια σέντρα από αριστερά και μια πρώτη κεφαλιά του Άντου έφεραν στον Χάβελ φάτσα με την εστία και με σουτ έκανε το 0-1. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 39’, μετά από σουτ του Άντου και ασθενή απόκρουση του Κοτάρσκι, ο Βίντρα από κοντά έγραψε το 0-2.

Ο Δικέφαλος πλέον είχε να ανέβει ένα βουνό απέναντι σε μια ομάδα που είχε όλες τις γραμμές της ανεβασμένες ψηλά και έμοιαζε να «πνίγει» τον αντίπαλο. Ένα μακρινό σουτ του Μπακαγιόκο στο 45’ έφυγε άουτ, έτσι το 0-2 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 48’ ο Ότο απείλησε με σουτ που κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 55’ η Πλζεν απάντησε με τελείωμα του Αντού που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 59’ ήρθε η πρώτη παρέμβαση του Λουτσέσκου που πέρασε τον Σβαμπ στη θέση του Μπακαγιόκο, για να ακολουθήσουν οι είσοδοι των Μπάμπα, Ντεσπόντοφ και Τισουντάλι.

Στο 65’ ήταν η πρώτη ορθολογική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ που κατέληξε με σουτ του Τάισον που απέκρουσε ο Γεντλίτκα, ενώ στο 70’ η Πλζεν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντουέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα ανέβασε κάπως την ψυχολογία των γηπεδούχων που πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλό τους. Από το 76’ μάλιστα έπαιζαν με δυο φορ καθώς ο Τσάλοφ αντικατέστησε τον Ότο.

Στο 77’ μάλιστα ο Γεντλίτσκα σταμάτησε το τελείωμα του Ρώσου από κοντά. Στο 81’ ο Κωνσταντέλιας σπατάλησε μια καλή ευκαιρία με χλιαρό σουτ από καλή κοντινή θέση.

Το γκολ ήρθε στο 84’ όταν ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Τισουντάλι με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-2. Η μείωση του σκορ αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεση του Δικεφάλου που είδε τα σουτ του Καμαρά (86’) και Τσάλοφ (88’) να σταματούν ξανά στον Γεντσλίτκα. Στο 89’ και στο 90’, ο Κόλεϊ που είχε προωθηθεί έχασε δυο ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ στο 93’ ο Μπάμπα με κοντινή κεφαλιά κατάφερε να φέρει την ισοφάριση σε 2-2!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (Μπάμπα 66’), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (Τσάλοφ 76’), Μπακαγιόκο (Σβαμπ 59’), Καμαρά, Τάισον (Ντεσπόντοφ 66’) , Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς , Μπράντον (Τισουντάλι 66’).

Βικτόρια Πλζεν: Γεντλίτσκα, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάλβαχ, Σοϊκα (Τσερβ 77’), Σούλτς, Καντού, Χάβελ, Βύντρα (Ζίρκα 61’), Άντου (Χέιντα 73’).

MVP:

Ο Ράχμαν Μπάμπα σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης στο 94΄ οπότε αναγκαστικά παίρνει το βραβείο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Η κόκκινη κάρτα έπαιξε τον ρόλο της σαφώς και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση