Κι όμως κάποιος κέρδισε τον ΠΑΟΚ - Πρώτη ήττα μετά από 2,5 μήνες

ΠΑΟΚ - Χιμπέρνιαν

i

© Intime

Κι όμως κάποιος κέρδισε τον ΠΑΟΚ - Πρώτη ήττα μετά από 2,5 μήνες

Μάνος Τσαλγατίδης 18:53 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 06.07.2024

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» τα λάθη του και γνώρισε την ήττα στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, κόντρα στη Χιμπέρνιαν.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 0-1 από την Χιμπέρνιαν στο 2ο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον κλασικό του σχηματισμό 4-2-3-1 και τους: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον Μπράντον.

Ενώ η Χιμπέρνιαν με τους: Μπούρσικ, Μίλερ, Εκπιτέτα, Οχόρα, Ομπίτα, Μόρια-Ουέλς, Κάμπε, Κάντεν, Μπόιλ, Βέντε, Νιούελ.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να σκοράρει νωρίς στην αναμέτρηση, όταν Τάισον και Μουργκ συνεργάστηκαν,, ο τελευταίος βρήκε τον Ντεσπόντοφ που σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά ο αντίπαλος κίπερ απέκρουσε.

Δύο λεπτά μετά όμως η Χιμπέρνιαν βρήκε δίχτυα. Ο Κοτάρσκι έκανε λαθος και πάσαρε στον Μπόιλ, με τον παίκτη των Σκωτσέζων να βρίσκει δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του ματς, με τη Χιμπέρνιαν να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα. Στο 11΄ ο Μπόιλ είχε ένα σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι το μπλόκαρε εύκολα. Οι Σκωτσέζοι έμπαιναν δυναμικά έως και αντιαθλητικά σε κάποια μαρκαρίσματα, κάτι που δημιουργούσε έναν εκνευρισμό.

Στο 19ο λεπτό ο Δικέφαλος απείλησε με μακρινό σουτ του Τάισον που πέρασε άουτ. Μέχρι και το 28ο λεπτό το ματς είχε απλά μονομαχίες, αλλά στο 28΄ ο Κοτάρσκι υποχρεώθηκε σε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις με τον αέρα να δίνει φάλτσα στην μπάλα και να τον δυσκολεύει.

Ο Δικέφαλος στο 34ο λεπτό σκόραρε μετά από ωραίο πλασέ του Μουργκ, αλλά υπήρξε οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπράντον αστόχησε εξ επαφής μετά από μπαλιά του Ντεσπόντοφ.

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησαν οι για τον ΠΑΟΚ οι: Ταλιχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Κουαλιάτα και Σαμάτα.

Η πρώτη υποψία φάσης στο 2ο μέρος ήρθε στο 53΄ όταν το σουτ του Γκούμα βρήκε στα σώματα των αμυντικών της Χιμπέρνιαν.

Ο ρυθμός ήταν ανύπαρκτος έως τα μέσα του δευτέρου μέρους και σε αυτό είχε συμβάλλει προφανώς το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε αλλάξει ενδεκάδα, ενώ οι Σκωτσέζοι έμοιαζαν κουρασμένοι. Ο Σαμάτα στο 64΄ πήρε όλη τη δεξιά πλευρά, μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα, αλλά ο Βιεϊρίνια δεν βρήκε τη μπάλα για εκατοστά προκειμένου να σκοράρει.

Ο Σαμάτα άνοιγε χώρους πίεζε μαζί με τον Γκούμα, αλλά λίγο ο αέρας, λίγο το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν πατούσε με πολλούς παίκτες περιοχή ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει τελικές προς την αντίπαλη εστία. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην απειλούσε, αλλά δεν δεχόταν και φάσεις, καθώς η αμυντική του γραμμή ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να βγουν τρεις συνεχόμενες φορές οφσάιντ, κάτι που έκανε έξαλλο τον Λουτσέσκου που σηκώθηκε όρθιος ουρλιάζοντας

Στο 84΄ ο Κουαλιάτα σούταρε δυνατά, ο αντίπαλος κίπερ απέκρουσε και αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή με ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Έτσι, ο Πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 από τη Χιμπέρνιαν στο 2ο του φιλικό παιχνίδι επί Ολλανδικού εδάφους.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ 1ο μέρος: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον Μπράντον.

ΠΑΟΚ 2ο μέρος: Ταλιχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια (83΄ Σμυρλής), Γκούμας, Κουαλιάτα Σαμάτα.

Χιμπέρνιαν: Μπούρσικ, Μίλερ, Εκπιτέτα, Οχόρα, Ομπίτα, Μόρια-Ουέλς, Κάμπε, Κάντεν, Μπόιλ, Βέντε, Νιούελ