Ο Πάπου Γκόμεζ έμαθε ότι είναι θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ λίγο πριν από τον τελικό του Μουντιάλ

Πάπου Γκόμες

i

Screenshot

Ο Πάπου Γκόμεζ έμαθε ότι είναι θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ λίγο πριν από τον τελικό του Μουντιάλ

Κώστας Τόπας 10:14 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 14.08.2024

Ο Πάπου Γκόμεζ ανακάλυψε ότι βρέθηκε θετικός σε τερμπουταλίνη λίγες ώρες πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ 2022.

Ο Αργεντινός μέσος, Πάπου Γκόμεζ. ανακάλυψε ότι βρέθηκε θετικός σε τερμπουταλίνη λίγες ώρες πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ 2022, το οποίο η «Αλμπισελέστε» κέρδισε τη Γαλλία για να φτάσει το τρίτο αστέρι της ιστορίας της, όπως αποκάλυψε η «Olé».

Πάντα σύμφωνα με την εκδοχή της αργεντίνικης εφημερίδας, μετά από επαφή με τον ποδοσφαιριστή, ο Γκόμεζ αισθάνθηκε φόβο και αβεβαιότητα παρά χαρά που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τις οδηγίες του Λιονέλ Σκαλόνι και διευκρινίζει ότι «αυτό δεν είχε καμία σχέση με την απουσία του στις επόμενες κλήσεις της Αργεντινής.

Ο Γκόμεζ δεν έπαιξε στα φιλικά μετά το Κατάρ 2022 ή στους τέσσερις αγώνες στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

«Ήταν ατύχημα»

Ο παίκτης υποστηρίζει ότι «ήταν ατύχημα, ότι πήρε ένα σιρόπι, που νόμιζε ότι ήταν μέλι και λεμόνι» και όχι ότι περιείχε την απαγορευμένη ουσία. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει αποδείξεις για την αγορά των φαρμάκων του γιου του. Ωστόσο, εκπλήσσεται που «η κύρωση ήρθε δέκα μήνες αργότερα, έστω και χωρίς να χρειαστούν ανταρτήματα».

Η είδηση ​​που κυκλοφόρησε αυτή την Παρασκευή από το ισπανικό μέσο Relevo προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Αργεντινή , ακριβώς λόγω της εγγύτητας με την κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου. Ωστόσο, το επίτευγμα της «Αλμπισελέστε» δεν κινδυνεύει, αφού για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να παραβιάσουν τους κανόνες αντιντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πάνω από δύο παίκτες, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η ποινή προβλέπει αποκλεισμό του παίκτη για δύο χρόνια αφού βρέθηκε θετικός σε τερβουταλίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από βρογχόσπασμο ή άσθμα βραχυπρόθεσμα. Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής πήρε αυτό το φάρμακο όταν έπαιζε στη Σεβίλλη, τον Οκτώβριο του 2022, έναν μήνα πριν από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο εντάχθηκε στην ιταλική ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει την έβδομη θέση στον πίνακα της Serie A.