Η Λοριάν σόκαρε την Παρί και κράτησε «ζωντανή» τη Μαρσέιγ

Λοριάν

i

© printscreen

Η Λοριάν σόκαρε την Παρί και κράτησε «ζωντανή» τη Μαρσέιγ

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 19:58 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 14.08.2024

Με το διπλό έφυγε από το Παρίσι η Λοριάν, η οποία επικράτησε 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό και έδωσε ελπίδες στη Μαρσέιγ.

Μπορεί να μην είχε ουσιαστικό κίνητρο, αφού έχει «καθαρίσει» με την παραμονή ενώ παράλληλα είναι και πολύ μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις, όμως η Λοριάν την έκανε τη ζημιά στην Παρί Σεν Ζερμέν και μάλιστα μέσα στο «Παρκ Ντε Πρενς», πανηγυρίζοντας νίκη με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν νωρίς νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, με τον Λε Φι να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15ο λεπτό. Έπειτα από μόλις 5 λεπτά, η ομάδα του Γκαλτιέ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Χακίμι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε από το να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να πετυχαίνει το πιο αστείο γκολ της δεκαετίας στο 29'.

Στη συνέχεια οι «πορτοκαλί» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και χάρη στα γκολ των Γιονγκουά (39') και Ντιένγκ (88') επικράτησαν με 3-1. Έτσι, η Μαρσέιγ αν κερδίσει την Οσέρ το βράδυ της Κυριακής (30/4, 22:00) θα μειώσει στους 5 βαθμούς της διαφορά της από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.