Πολιτικό σκάνδαλο στη Γαλλία με εμπλοκή της Παρί Σεν Ζερμέν

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

i

©Photo by Alex Grimm/Getty Images/Ideal Images

Πολιτικό σκάνδαλο στη Γαλλία με εμπλοκή της Παρί Σεν Ζερμέν

Κώστας Τόπας 13:08 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 08.09.2024

Σύμφωνα με την «Equipe», ο πρώην αντιπρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ουγκ Ρενσόν, κατηγορήθηκε ότι παρείχε χάρες στην Παρί Σεν Ζερμέν, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Νέο χάος γύρω από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (της Κάτω Βουλής του Γαλλικού Κοινοβουλίου), Ουγκ Ρενσόν, κατηγορήθηκε την περασμένη Πέμπτη για αδίκημα διαπραγμάτευσης επιρροής, επειδή φέρεται ότι ωφελήθηκε και παρείχε χάρη στους Παριζιάνους καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «L'Équipe», οι δικαστές υποψιάζονται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας του για να μεσολαβήσει υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν σε αρκετές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, εικάζεται ότι ο Ουγκ Ρενσόν, έπαιξε θεμελιώδη ρόλο βοηθώντας την ομάδα του Παρισιού να αποκτήσει φορολογικά οφέλη μετά την απόκτηση του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2017.

Ο Μέσι δεν δίστασε να ονομάσει τον καλύτερο παίκτη που έχει δει ποτέ του κι αυτός δεν είναι ο Κριστιάνο
REST OF THE WORLD

12:14 - 08.09.2024

Ο Μέσι δεν δίστασε να ονομάσει τον καλύτερο παίκτη που έχει δει ποτέ του κι αυτός δεν είναι ο Κριστιάνο

Ο Λιονέλ Μέσι ενώ έχει αγωνιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα τόσο σε Μπαρτσελόνα όσο και Παρί Σεν Ζερμέν, κατονόμασε έναν ποδοσφαιριστή ως τον καλύτερο παίκτη του πλανήτη που δεν υπήρξε ποτέ συμπαίκτης του.

Υπό αυτή την έννοια, τα προαναφερθέντα Μέσα ενημέρωσης έφεραν στο φως μια συνομιλία με τον Ζεράλντ Νταρμανάν, τον τότε Υπουργό Δημοσίων Λογαριασμών, η οποία τον θέτει υπό υποψίες: «Τζέραλντ, παίρνω την ελευθερία να σε ενοχλήσω για ένα θέμα σου... με τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος ανησυχεί πολύ για τη μεγάλη του επέμβαση. Ξέρω ότι είστε σε επαφή και πρέπει να είστε σε επαφή».

Κάποιες υποτιθέμενες ενέργειες υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν που θα τον είχαν ωφελήσει αν μπορούσε να παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια στο «Παρκ ντε Πρενς», συνοδευόμενος από στενούς φίλους και άτομα από την υψηλή κοινωνία.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Ρένσον, Μάριο Στάσι, διέψευσε αυτά τα γεγονότα στην εφημερίδα «L'Équipe», λέγοντας: «Ο Ρένσον αμφισβητεί την κατηγορία του. Δεν έχει διαπράξει ποτέ παράνομη πράξη κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην αντιπρόεδρος αρνήθηκε επίσης αυτές τις ενέργειες: «Ποτέ δεν έκανα τη χάρη σε κανέναν . Ως εκλεγμένος αξιωματούχος, μπορεί να βοήθησα στον εντοπισμό τρόπων για να συναντήσω ανθρώπους ή να ξεπεράσω δυσκολίες. Αλλά αυτό ήταν ως εκλεγμένος αξιωματούχος. Η παρέμβαση σημαίνει εκπομπή , μεταδίδοντας , τραβήξτε την προσοχή Δεν σημαίνει να παρεμβαίνετε, να παρέμβετε, να παρεμβαίνετε ή να κάνετε πράγματα αντί αυτού».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!