Σκάνδαλο στη Γαλλία: Προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών

Παρί Σεν Ζερμέν - Φωτ. IMAGO

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών

Κώστας Τόπας 10:25 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 19.09.2024

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, μετά το γεγονός ότι προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών και απολύθηκε αμέσως τους Παριζιάνους.

Σκάνδαλο στο Παρίσι. Για κακοποίηση παιδιών κατηγορήθηκε προπονητής της ακαδημίας της Παρί Σεν Ζερμέν , όπως αναφέρει το «RMC Sport». Ο 27χρονος ύποπτος παραπέμφθηκε στο ποινικό δικαστήριο των Βερσαλλιών για κακοποίηση παιδιών και απολύθηκε αμέσως από την ομάδα.

Οι πράξεις του πρώην, πλέον, προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, κυμαίνονταν από φιλιά στο λαιμό, προσφορές για μασάζ μέχρι αιτήματα για σεξουαλικά βίντεο από νεαρά άτομα μεταξύ 14 και 16 ετών. Η συμπεριφορά του προπονητή στο προπονητικό κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν, σήμανε συναγερμό στην διοίκηση των Παριζιάνων, γι' αυτό κι αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνσή του από τον σύλλογο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «RMC», είχαν ήδη σταλεί αρκετές εσωτερικές αναφορές για να καταγγείλουν τη συμπεριφορά του υπαλλήλου τους, ο οποίος αρχικά κατηγορήθηκε ότι ήταν πολύ κοντά με τους παίκτες του. Αλλά οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν οδήγησαν σε μια πρώτη κλήση για παραγγελία και στη συνέχεια σε αναστολή αυτού του προπονητή, ο οποίος αργότερα απομακρύνθηκε από την ομάδα.

Ο προπονητής, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου , παραδέχτηκε εν μέρει τα γεγονότα για τα οποία κατηγορήθηκε. Ωστόσο, ο άνδρας αρνήθηκε ότι φίλησε έναν από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στο λαιμό.

Στο τέλος των ανακρίσεών του παρουσιάστηκε στην εισαγγελία των Βερσαλλιών, η οποία τον έθεσε υπό δικαστική εποπτεία εν αναμονή της δίκης του για κακοποίηση παιδιών. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου.

«Μόλις ενημερώθηκε, ο σύλλογος έλαβε αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε η Παρί Σεν Ζερμέν στο «RMC». «Ο προπονητής απολύθηκε και οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν χωρίς καθυστέρηση, αναλαμβάνοντας αμέσως την υπόθεση. Η προστασία της ακεραιότητας των αθλητών ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Παρί Σεν Ζερμέν», κατέληξε η παριζιάνικη ομάδα.