Σκληρή κριτική σε Ενρίκε και Εμπαπέ μετά την ήττα από τη Νιουκάστλ: «Δεν έκαναν τίποτα»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

Σκληρή κριτική σε Ενρίκε και Εμπαπέ μετά την ήττα από τη Νιουκάστλ: «Δεν έκαναν τίποτα»

Κώστας Τόπας 08:52 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

Σκληρή κριτική άσκησαν τα γαλλικά Μέσα στους Κιλιάν Εμπαπέ και Λουίς Ενρίκε, μετά την βαριά ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Νιουκάστλ.

Η ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Νιουκάστλ άνοιξε για άλλη μια φορά την πόρτα στην κριτική προς το πρόσωπο του Λουίς Ενρίκε αλλά και του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Ισπανός τεχνικός, βρέθηκε στο στόχαστρο των γαλλικών Μέσων για την περίεργη προσέγγισή του με τέσσερις επιθετικούς, και ο Γάλλος αστέρας, για την έλλειψη ηγεσίας και την κακή του απόδοση στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

«Το θράσος να πάει να παίξει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ με τέσσερις επιθετικούς και δύο χαφ δεν καρποφόρησε. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν άλλαξε τίποτα στα σχέδιά του παρά τις τεράστιες δυσκολίες της ομάδας του στο κέντρο του γηπέδου», έγραψε η «Équipe» για τον Λουίς Ενρίκε, τον οποίο βαθμολόγησαν με 3 στα 10.

Η Le Parisien εξαπέλυσε κι αυτή πυρά εναντίον του Ισπανού προπονητή: «Ο Λουίς Ενρίκε, ο κύριος υπεύθυνος για αυτό το φιάσκο» τιτλοφορούσαν την ανάλυσή της μετά τον αγώνα, τονίζοντας την αποτυχία του συστήματος: «Η Παρί δεν έκανε τίποτα, δεν πέτυχε τίποτα και υπέφερε σε όλο το παιχνίδι. Κι όμως, ο Λουίς Ενρίκε επέμεινε, αντικαθιστώντας τον Ουγκάρτε με τον Βιτίνια παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του με τα τρία χαφ του έδινε τόση ασφάλεια στην αρχή της σεζόν».

Ακόμα και  ο Ρίο Φέρντιναντ τόνισε ότι η Παρί υποτίμησε τη Νιουκάστλ και δίκαια γνώρισε στο τέλος της ήττα: «Ισως η Παρί υποτίμησε τη Νιούκαστλ, αλλά τακτικά πρέπει να τα πας καλά όταν είσαι σε μεγάλη σκηνή. Αν δεν το κάνεις, θα τιμωρηθείς, ειδικά σε ένα γήπεδο σαν αυτό. Ο τρόπος που προσέγγισαν το παιχνίδι, με ένα 4-2-4, ήταν αδύναμοι στη μεσαία γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θρύλος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τη χειρότερη βαθμολογία ο Εμπαπέ

Ο Εμπαπέ δεν τα πήγε καλύτερα, λαμβάνοντας τη χειρότερη βαθμολογία από τη «Équipe» με 2. «Ξεκίνησε στο κέντρο της επίθεσης, αν και μετακινήθηκε στη συνέχεια στο πλάι, το πρώτο του ημίχρονο ήταν πολύ απογοητευτικό. Ίσως επειδή δεν τον τροφοδοτούσαν ποτέ οι συμπαίκτες του κι έπρεπε να γυρνάει πολύ πίσω. Η απόδοσή του ήταν χαμηλή», αναφέρει στη βαθμολογία της η γαλλική εφημερίδα.