Ο Μάντζης υπέγραψε τον θρίαμβο του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Ηρακλή – Δύο δοκάρια ο «γηραιός» που φωνάζει για τη διαιτησία (vid)
i

©intime

Ο Μάντζης υπέγραψε τον θρίαμβο του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Ηρακλή – Δύο δοκάρια ο «γηραιός» που φωνάζει για τη διαιτησία (vid)

Νεφέλη Μπισμπίκη 17:23 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 28.09.2024

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ του Μάντζη λύγισε 2-1 τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Super League 2.

Το ντέρμπι της Super League 2, που υπό... κανονικές συνθήκες θα ήταν μονομαχία στη μεγάλη κατηγορία», είχε νικητή τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Βασίλης Μάντζης πριν λίγο καιρό αποχώρησε από τον Asteras Aktor και πλέον παίζει στους Ηπειρώτες. Στο πρώτο ντέρμπι της κατηγορίας, με αντίπαλο τον ιστορικό Ηρακλή έβαλε τη σφραγίδα του και ο ΠΑΣ επικράτησε εντός έδρας 2-1.

Στη ματσάρα που έγινε στους «Ζωσιμάδες», οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, ενώ φωνάζουν για ένα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι θριάμβευσαν και ο Ηρακλής που έχει ξεκινήσει με όνειρα τη σεζόν, έχει έναν βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε πρώτος, αλλά Μάντζης και Λούπας στο 6’ δεν βρήκαν τη μπάλα στη σέντρα του Σόρια, ενώ στο 11’ ο Στουρνάρας απέκρουσε το σουτ του Μάντζη. Ο Ηρακλής απείλησε στο 14’ Φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, κεφαλιά του Κυνηγόπουλου έφυγε άουτ. να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 17’ έγινε το 1-0. Κόρνερ του Σόρια, στο δεύτερο δοκάρι με προβολή ο Μάντζης νίκησε τον Στουρνάρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία και στο 21’ ο Στουρνάρας νίκησε τον Μάντζη. Στο 44’, ωστόσο, ο Ηρακλής βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπερτόλιο βρήκε τον Κυνηγόπουλο, αυτός τον Τσιριγώτη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι, σούταρε κι έκανε το 11-.

Στο 50’ οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ανατροπή. Μπαλιά του Μπελμόντ για τον Κυνηγόπουλο, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασίου κι εκτέλεσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη ο Τσιριγώτης απέφυγε τον Ρίντερ και σούταρε, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε με το στήθος.

Στο 64’ ο Χάινριχ έστρωσε στον Μάντζη, ο οποίος σούταρε όμως ο Διαμαντής έβαλε την κόντρα και στο επόμενο λεπτό έγινε το 2-1. Ο Λούπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μάντζης νίκησε στη μονομαχία τον Τασούλη, πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στουρνάρα για το 2-1.

Στο 77’ είχε δοκάρι για τον Ηρακλή ο Μπερτόγλιο. Σ’ εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών κι έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαία νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πομς): Β. Αθανασίου, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Σομποσίνσκι, Σόρια, Λούπας (90+6′ Δούμας), Μπεγκάλα, Τζίνο, Χάινριχ (87′ Λέο), Αθανασίου (71′ Νικολιάς), Μάντζης (71′ Σέποβιτς).

Ηρακλής (Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κιβρακίδης (86′ Καλουτσικίδης), Τασουλής, Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ (79′ Χιμένεθ), Μπελμόντ (67′ Ντουκουρέ), Χριστοδουλόπουλος (67′ Μιράντα), Μπερτόλιο, Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης (86′ Κούστα).