«Καμπάνα» κεκλεισμένων στον ΠΑΣ Γιάννινα από τη ΔΕΑΒ για τα επεισόδια με τον Σπάρτακο

«Καμπάνα» κεκλεισμένων στον ΠΑΣ Γιάννινα από τη ΔΕΑΒ για τα επεισόδια με τον Σπάρτακο

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 18:27 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 11.09.2024

Επεισόδια σημειώθηκαν στην αναμέτρηση Σπάρτακος Γραικοχωρίου - ΠΑΣ Γιάννινα και η ΔΕΑΒ επέβαλε τιμωρία στη δεύτερη, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα του Κυπέλλου.

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου και τον ΠΑΣ Γιάννινα, τόσο στο ημίχρονο όσο και μετά τη λήξη του αγώνα. Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν, λοιπόν, μετά το πέρας του πρώτου 45λεπτου, η ΔΕΑΒ θεώρησε υπαίτιους τους Ηπειρώτες και τους επέβαλε ποινή.

Όπως γνωστοποίησε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η ομάδα των Ιωαννίνων θα δώσει το ματς κόντρα στον ΠΟΤ Ηρακλή δίχως την παρουσία του κόσμου της, αφού της επιβλήθηκε ποινή κεκλεισμένων των θυρών για ένα ματς.

«Mε την υπ’ αριθμ. 26/2024 Πράξη της ΔΕΑΒ επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής ενός αγώνα ως γηπεδούχου χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε Εθνική διοργάνωση, διότι όπως προέκυψε από τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, του Παρατηρητή της ΕΠΟ και από βιντεοληπτικό υλικό, κατά τον αγώνα ΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για το Κύπελλο Ελλάδος στις 8/9/2024, φίλαθλοι της τελευταίας, αφού υπερπήδησαν τα προστατευτικά κάγκελα της εξέδρας, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου και κινήθηκαν προς το χώρο της κεντρικής απέναντι κερκίδας, όπου ευρίσκονταν φίλαθλοι της γηπεδούχου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πληθώρα αντικειμένων πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Εφαρμογή άρθρου 10 ν.5085/2024», ανέφερε συγκεκριμένα η ΔΕΑΒ.

Επεισόδια μεταξύ των οπαδών στο ημίχρονο του Σπάρτακος Γραικοχωρίου - ΠΑΣ Γιάννινα

Σκηνές πανικού προκλήθηκαν σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση Σπάρτακος Γραικοχωρίου - ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν μπροστά στο σκορ με 5-0 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Κατά την ανάπαυλα όμως υπήρξε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Πιο αναλυτικά, οι φίλοι της ομάδας του ΠΑΣ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς το μέρος των αντίπαλων οπαδών.

Αμέσως οι οπαδοί του Σπάρτακου ξεκίνησαν να πετούν μπουκάλια στους αντίπαλους φιλάθλους. Ωστόσο η κατάσταση δεν πήρε παραπάνω διαστάσεις, με τους φίλους του «Άγιαξ της Ηπείρου» να φεύγουν και να γυρίζουν στη δική τους κερκίδα.