Πάτησε Βοσνία, για να… γυρίσει τον διακόπτη

Οι Αράο και Τετέ

Πάτησε Βοσνία, για να… γυρίσει τον διακόπτη

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:42 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 02.10.2024

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (2/10) στην Μπάνια Λούκα, επιχειρώντας την αγωνιστική επανεκκίνηση και την καλή αρχή στη League Phase του Conference κόντρα στην Μπόρατς.

Αποστολή Sportal στην Μπάνια Λούκα: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Η αποστολή του Τριφυλλιού αναχώρησε από την Αθήνα το πρωί, με προορισμό τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Μπάνια Λούκα. Εδώ θα κληθεί να γυρίσει σελίδα, μετά την ήττα, από την ΑΕΚ, με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και να… γυρίσει ταυτόχρονα και τον αγωνιστικό διακόπτη.

Ο Τάσος Μπακασέτας στο αεροδρόμιο της Μπάνια Λούκα

Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος και διαφορετικά τα ευρωπαϊκά. Μετά τους έξι καλοκαιρινούς αγώνες σε Europa και Conference League, τώρα αρχίζει, κυριολεκτικά, από το μηδέν η πορεία των Πράσινων στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Τέτοια ματς, κάλλιστα, για έναν οργανισμό που μπορεί να αντιδράσει επαρκώς, προσφέρονται να αποτελέσουν εφαλτήριο για μία καλύτερη συνέχεια. Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, που αποκλείστηκε το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ στο Champions League, δεν είναι φόβητρο. Είναι, απλώς, μία σκληρή, βαλκανική, ομάδα που χρειάζεται προσοχή.

Ο Παναθηναϊκός στην, ιστορικά ταλαιπωρημένη από πολέμους, συμπρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης καλείται να μην βυθιστεί σε μεγαλύτερη πίεση, περισσότερο άγχος και περαιτέρω εσωστρέφεια. Έχοντας, στη συνέχεια, για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Στη... σκιά της υπόθεσης Βαγιαννίδη

Πέραν των παικτών εκτός ευρωπαϊκής λίστας και αυτών που δεν υπολογίζονται, υπάρχει η απουσία του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο Έλληνας δεξιός μπακ βρίσκεται στη διαδικασία απάντησης, που έως τώρα δεν έχει προκύψει, στην πρόταση επέκτασης συμβολαίου, η οποία του έχει γίνει από τους Πράσινους.

Συνειρμικά, η κατάσταση αυτή, ενδεχομένως, να παίζει ρόλο στην απουσία του από τα παιχνίδια με την «Ένωση» και την Μπόρατς. Ωστόσο, η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με αγωνία και ευχή όλων να κλείσει το θέμα καλά και όσο πιο ήσυχα γίνεται. Τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι σαφή και αναμένεται το... απρόβλεπτο, που θα διαφοροποιήσει την κατάσταση.

Οι συνθήκες στην Μπάνια Λούκα και το Κύπελλο

Ο καιρός στην Μπάνια Λούκα είναι φθινοπωρινός, κοντά στους 18-20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, με το μετεωρολογικό δελτίο να αναφέρει βροχοπτώσεις και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη (3/10). Μάλιστα, για την ώρα του αγώνα αναφέρονται προγνώσεις για δυνατή βροχή.

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του «Γκράτσκι Στάντιον» είναι απροσδιόριστη, μια και ο Παναθηναϊκός θα το πατήσει για πρώτη φορά στις 18:30 τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα, στις 17:45 τοπική, 18:45 Ελλάδας, είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Ντιέγκο Αλόνσο και ενός ποδοσφαιριστή των Πράσινων.

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, κατά την άφιξη του Τριφυλλιού στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Με την άφιξη στην Μπάνια Λούκα έγινε γνωστή και η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, τροπαίου του οποίου είναι κάτοχος ο Παναθηναϊκός. Δίχως, πάντως, να υπάρχει κάποια αξιομνημόνευτη αντίδραση, από ποδοσφαιριστές ή στελέχη, μια και προέχει για την αθηναϊκή ομάδα η δυάδα αγώνων με τους Βόσνιους και τον Ολυμπιακό.