«Χτύπησε» ξανά ο Εβρά: «Η Γιουνάιτεντ πήρε έναν συγκεκριμένο παίκτη για να ταπεινώσει τον Φέργκιουσον»

Πατρίς Εβρά - Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

«Χτύπησε» ξανά ο Εβρά: «Η Γιουνάιτεντ πήρε έναν συγκεκριμένο παίκτη για να ταπεινώσει τον Φέργκιουσον»

Κώστας Τόπας 12:56 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 29.08.2024

Ο Πατρίς Εβρά ισχυρίστηκε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένταξε στο δυναμικό της έναν παίκτη για να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο «Ολντ Τράφορντ», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε 13 τίτλους Premier League και δύο τρόπαια Champions League μεταξύ άλλων διακρίσεων. Ο Σκωτσέζος θεωρείται επίσης συχνά ως ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast Stick to Football, της «Sky Bet», ο Πατρίς Εβρά ισχυρίστηκε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την απόφαση να φέρει πίσω τον Πολ Πογκμπά για να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Γάλλος μέσος πέρασε από τις τάξεις του «Ολντ αφού εντάχθηκε ως 16χρονος. Ωστόσο, ένα χρόνο πριν αποσυρθεί ο Φέργκιουσον, ο Πογκμπά άφησε τη Γιουνάιτεντ και υπέγραψε στην Γιουβέντους της Serie A. Αφού έκανε όνομα στην Ιταλία, η Γιουνάιτεντ διένυσε 89 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει ξανά τον Γάλλο το 2016.

Μιλώντας για την επιστροφή του Πογκμπά, ο Εβρά είπε: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε πίσω τον Πολ Πογκμπά γιατί ήθελε να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είπα στον Πολ να μην επιστρέψει γιατί και η Ρεάλ Μαδρίτης τον ήθελε, αλλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν ήθελε να πληρώσει τα χρήματα.

Ο ατζέντης του τηλεφώνησε στη Γιουνάιτεντ και υπέγραψε μαζί του χωρίς να μου το πει. Ο σύλλογος ήταν χαρούμενος γιατί πουλούσε φανέλες, ξέρετε ότι τα παιδιά αγαπούν τον Πογκμπά – ήταν πιο εμπορικό από οτιδήποτε άλλο στο γήπεδο».

Και συνέχισε: «Δεν είναι να είσαι μεγάλος θαυμαστής του Πολ Πογκμπά, είναι να είσαι ο μεγάλος του αδερφός. Έχει να κάνει με την προστασία του. Ήμουν σκληρός μαζί του όταν ήρθα στη Γιουβέντους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!