Πέδρο Μαρτίνς: «Όλη την ώρα στον Ολυμπιακό ήθελαν να νικάμε»

O Πέδρο Μαρτίνς

i

© Intime

Πέδρο Μαρτίνς: «Όλη την ώρα στον Ολυμπιακό ήθελαν να νικάμε»

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 16:29 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 06.09.2024

Στο «ερυθρόλευκο» παρελθόν του αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SkySports.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο δημοφιλές βρετανικό Μέσο «Sky Sports» ο Πέδρο Μαρτίνς. Μεταξύ άλλων ο ίδιος στάθηκε και στο «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, μιλώντας για την πίεση που κλήθηκε να διαχειριστεί στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παράλληλα, ο Πορτογάλος στάθηκε και στο πως τη βίωσε αυτή, λέγοντας πως «ήταν τέσσερα καλά χρόνια».

«Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση στον Ολυμπιακό. Όλη την ώρα στον Ολυμπιακό ήθελαν να νικάμε. Ήταν πραγματικά τέσσερα καλά χρόνια. Δεν κερδίσαμε τίποτα την πρώτη χρονιά, αλλά δημιουργήσαμε μια μεγάλη ομάδα με νέους παίκτες και όλοι αντιλήφθηκαν την φιλοσοφία μας. Ήταν μια εντελώς νέα ομάδα. Χρειάζονταν ένα φρεσκάρισμα και έτσι αλλάξαμε τα πάντα. Έπρεπε να σταματήσουμε λόγω κορονοϊού.

Η ομάδα βρισκόταν σε φανταστική φόρμα. Μετά από την πανδημία δεν ήταν το ίδιο», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός σε πρώτο χρόνο και εν συνεχεία στάθηκε στις προτάσεις που είχε όσο βρισκόταν στον Ολυμπιακό.

«Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά δεν ήθελα να αφήσω τον Ολυμπιακό. Αφού έφυγα, δέχθηκα προτάσεις από την Championship αλλά δεν πίστευα σε εκείνα τα πρότζεκτ. Η Αγγλία όμως είναι ένα ποδοσφαιρικό έθνος, το καλύτερο όλων. Μια μέρα θα πρέπει να πάω εκεί γιατί μου αρέσει». τόνισε συγκεκριμένα ο νυν προπονητής της Αλ Γκαράφα, με την οποία τερμάτισε πέρυσι στην 3η θέση της Saudi Pro League

O Πέδρο Μαρτίνς έφτασε το καλοκαίρι του 2018 στον Πειραιά, αφού ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε για να αναμορφώσει την ομάδα. Μπορεί το τέλος εκείνης της σεζόν να μην βρήκε τον σύλλογο με τίτλο, ωστόσο η εικόνα που παρουσίαζε έδωσε ελπίδες για μία καλή επόμενη χρονιά. Την περίοδο 2019-20 κατάφερε να κατακτήσει με την ομάδα του Πειραιά τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο Ελλάδας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Αυτοί ήταν οι πρώτοι τίτλοι στην προπονητική του καριέρα και του εξασφάλισαν την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2022. Ωστόσο το 2021, η «βαριά» ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα», με αποτέλεσμα τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.