Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Πελέ, δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία
i

Πελέ/©Twitter

Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Πελέ, δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία

Κώστας Τόπας 15:10 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 20.08.2024

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, μεταφέρθηκε σε θάλαμο «ανακουφιστικής φροντίδας» σε νοσοκομείο της Βραζιλίας μιας και «δεν ανταποκρίνεται πλέον στη χημειοθεραπεία» στον αγώνα του κατά του καρκίνου του εντέρου.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εισήχθη σε κλινική την περασμένη Τετάρτη καθώς πρήστηκε σε όλο του το σώμα και είχε καρδιακή ανεπάρκεια. Τα πρώτα ρεπορτάζ σχετικά με την κατάστασή του ήταν ανησυχητικά. Από την άλλη, άνθρωποι από το περιβάλλον του ήταν καθησυχαστικοί, ωστόσο τα τελευταία νέα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ευχάριστα...

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του «Folha de Sao Paulo», ανέφερε ότι ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν ανταποκρίνεται πλέον στη χημειοθεραπεία που υποβάλλεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, για να θεραπεύσει τον καρκίνο του εντέρου του. Γι' αυτό και μεταφέρθηκε σε θάλαμο «ανακουφιστικής φροντίδας» σε νοσοκομείο της Βραζιλίας και δεν θα υποβληθεί σε επεμβατικές εξετάσεις ή θεραπεία. 

Η «ανακουφιστική φροντίδα» αφορά την ολιστική προσέγγιση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών που αντιμετωπίζουν απειλητικές για την ζωή ασθένειες καθώς και των οικογενειών τους, μέσω της πρόληψης και ανακούφισης του αισθήματος του «υποφέρειν». Ουσιαστικά, εκεί νοσηλεύονται ασθενείς, οι οποίοι περιθάλπονται λίγο πριν το τέλος της ζωής τους, ευρισκόμενοι σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις..

Ο Πελέ θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Κέρδισε τρία Παγκόσμια Κύπελλα με την Βραζιλία το 1958, το 1962 και το 1970 και σκόραρε 643 γκολ σε 659 επίσημους αγώνες για τη βραζιλιάνικη ομάδα Σάντος. Σκόραρε 77 φορές σε 92 αγώνες για την εθνική ομάδα της χώρας του.