Πελίστρι: Τα 60 λεπτά, ως βασικός, με τον Λεβαδειακό σε αριθμούς

Πελίστρι: Τα 60 λεπτά, ως βασικός, με τον Λεβαδειακό σε αριθμούς

Ο Φακούντο Πελίστρι έκανε ντεμπούτο στην 11άδα του Παναθηναϊκού, στην οριακή νίκη επί του Λεβαδειακού με 1-0 για τη 2η αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος. Το Sportal.gr παρουσιάζει με αριθμούς την ατομική στατιστική του και δίνει πρόσημο στα 60 λεπτά συμμετοχής του Ουρουγουανού.

Την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε και προπονήθηκε για πρώτη φορά με το Τριφύλλι στη Γαλλία. Την Πέμπτη μπήκε αλλαγή (στο 67'), στην ήττα, με 2-1, από τη Λανς για τα playoffs του Conference League. Την Κυριακή, αφού πάτησε επιτέλους επί ελληνικού εδάφους και με δύο ακόμα προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, έκανε ντεμπούτο ως βασικός (για 60 λεπτά) κόντρα στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για τη Stoiximan Super League.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα για τον 23χρονο Ουρουγουανό εξτρέμ. Με τον Λεβαδειακό άρχισε αριστερά στα εξτρέμ για 10η φορά στην καριέρα του (έχει και 2 γκολ, παίζοντας στη συγκεκριμένη θέση). Μετά το 25λεπτο, ο Ντιέγκο Αλόνσο πέρασε εκεί τον Ντάνιελ Μαντσίνι και ο Πελίστρι πέρασε δεξιά (έχει 101 συμμετοχές καριέρας στο δεξί "φτερό" με 5 γκολ και 9 ασίστ απολογισμό).

Ο Φακούντο Πελίστρι είναι λογικό να ψάχνεται, ακόμα, στο γήπεδο με τους νέους του συμπαίκτες. Χαρακτηριστικό ότι με τον Φίλιπ Μαξ, για παράδειγμα, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί, ενώ με τον Γιώργο Βαγιαννίδη συνυπήρξαν για λίγα λεπτά στη Γαλλία. Η στατιστική του απεικόνιση, σε προσωπικό επίπεδο, αποτυπώνει το παραπάνω συμπέρασμα.

Ο Λατινοαμερικάνος, σε 60 λεπτά απέναντι στον Λεβαδειακό, είχε 1 σουτ εκτός στόχου, 3 προσπάθειες για ντρίμπλα (οι 2 επιτυχημένες). Ακούμπησε την μπάλα 27 φορές (20 στο 1ο ημίχρονο), με 12/16 εύστοχες πάσες (ποσοστό επιτυχίας 75%). Σε 7 προσωπικές μονομαχίες στο χορτάρτι είχε 3 επιτυχημένες προσπάθειες και σε 1 στον αέρα καμία. Έχασε 9 φορές την μπάλα, έκανε 1 φάουλ, κέρδισε 1 φάουλ και υποδείχτηκε 1 φορά σε θέση οφσάιντ. Eπιχείρησε 2 σέντρες, δίχως καμία να βρίσκει στόχο συμπαίκτη του και 1 βαθιά μπαλιά, επίσης άστοχη.

Φυσικά, αυτή η στατιστική δεν λέει απολύτως τίποτα για έναν ποδοσφαιριστή με τρεις προπονήσεις στο νέο του περιβάλλον, όπου κλήθηκε να μπει αμέσως στα βαθιά και να βοηθήσει. Μένει να φανεί, στο κρίσιμο ματς με τη Λανς που έρχεται (ρεβάνς των playoffs του Conference League) ποιο θα είναι το πλάνο αξιοποίησής του από τον Ντιέγκο Αλόνσο.