Πελίστρι: Το χρονικό έως την ανακοίνωση, το... ραντεβού στη Γαλλία και η ευρωπαϊκή λίστα

Πελίστρι: Το χρονικό έως την ανακοίνωση, το... ραντεβού στη Γαλλία και η ευρωπαϊκή λίστα

Λάμπρος Γκαραγκάνης 21:25 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 22.08.2024

Το Sportal.gr παρουσιάζει το timeline γεγονότων από το πρωί της Τετάρτης (21/8), που ο Φακούντο Πελίστρι πέταξε από το Μάντσεστερ με προορισμό τη Λανς μέχρι και την παρουσία στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στο "Σταντ Μπολάρ Ντελαλίς".

Αποστολή στη Λανς

Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που πέτυχε σε λίγες ώρες, ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός. Από τη διάψευση της Κυριακής (18/8) πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Αστέρα AKTOR για το Πρωτάθλημα έως την ανακοίνωση της μεταγραφής στο Λανς την Τετάρτη (21/8). Ο Φακούντο Πελίστρι φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι και θα ντεμπουτάρει στα playoffs του Conference League. Είτε στη Γαλλία, είτε στις 29/8 στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ημέρα αναχώρησης του Παναθηναϊκού για τη Λιλ (αεροπορικώς) και μετά τη Λανς (οδικώς), η συμφωνία ανάμεσα στην αθηναϊκή ομάδα, τον 23χρονο Ουρουγουανό εξτρέμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν στο 99%. Οι τελευταίες, αλλά εξαιρετικά σημαντικές, λεπτομέρειες ολοκληρώθηκαν και ο παίκτης μετέβη από την Αγγλία στη Γαλλία, λίγο έξω από τη Λανς όπου κατέλυσε η αποστολή του Τριφυλλιού. Κάτι που το Sportal.gr σάς μετέφερε έγκυρα και έγκαιρα, ως πιθανότητα... Και επιβεβαιώθηκε.

Ο Πελίστρι στα πράσινα: Δείτε τα πλάνα του Sportal από την προπόνηση του Ουρουγουανού στη Γαλλία και το... φατούρο των συμπαικτών του (vid)
CONFERENCE LEAGUE

20:08 - 21.08.2024

Ο Πελίστρι στα πράσινα: Δείτε τα πλάνα του Sportal από την προπόνηση του Ουρουγουανού στη Γαλλία και το... φατούρο των συμπαικτών του (vid)

Ο Φακούντο Πελίστρι ντύθηκε κι επίσημα στα πράσινα, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση με τον νέο του σύλλογο.

Το μεσημέρι, μετά την άφιξη της αποστολής, ο Παναθηναϊκός έδωσε το... σύνθημα απόκτησης του Πελίστρι με post στα social media. Και λίγο μετά τη σύναψη συμφωνίας τεσσάρων ετών με τον Λατινοαμερικάνο, επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο για τις θέσεις των εξτρέμ, ήρθε η ανακοίνωση. Ο Πελίστρι προπονήθηκε, για πρώτη φορά, με τους νέους συμπαίκτες του που τον καλωσόρισαν στο "Σταντ Μπολάρ Ντελαλίς". Λίγο πριν ο Ουρουγουανός προπονητής των Πράσινων δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο παίκτης είναι έτοιμος, παρά την άδεια που είχε πάρει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κόπα Αμέρικα. Ότι μίλησε μαζί του, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ακόμα και στον πρώτο αγώνα playoffs του Conference League.

Την Κυριακή (25/8) και, φυσικά, στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ θα είναι διαθέσιμος, έχοντας πάρει επισήμως τη θέση του Τόνι Βιλένα για τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής. Ο Πελίστρι είναι έτοιμος και θα προσπαθήσει να βάλει τη δική του πινελιά στην προσπάθεια πρόκρισης του Παναθηναϊκού στη League Stage του Conference League.