Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, «έφυγε» ο Νίκος Ξηροκώστας

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, «έφυγε» ο Νίκος Ξηροκώστας

Κώστας Τσίλης 14:09 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 12.08.2024

Ένας από τους πιο πιστούς οπαδούς της Ένωσης, παρότι καθηλωμένος από το 1995 σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ένα ματς με τον Άρη στο Χαριλάου, έφυγε σήμερα από την ζωή

Στον Νίκο Ξηροκώστα η ζωή του φέρθηκε ποτέ καλά και δίκαια. Πριν από περίπου 30 χρόνια, τα τραγικά οργανωτικά λάθη στην παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη και στο Χαριλάου για με τον Άρη, τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν τον εμπόδισε αυτό ποτέ να βρίσκεται πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Μέχρι που ήρθαν και επιπλέον σοβαρά προβλήματα υγείας. Μαχητής ήταν, αλλά δεν άντεξε και σήμερα "έφυγε" από την ζωή.

Ο Ξηροκώστας το 1995, φοιτητής ακόμα, είχε ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να δει την ΑΕΚ σε ματς με τον Άρη στο Χαριλάου. Όπως έκανε παντα. Η αστυνομία τότε είχε στριμώξει περίπου 2500χιλιάδες κόσμο σε χώρο της εξέδρας που δεν χωρούσε ούτε τους μισούς και το κακό δεν άργησε. Ένα κάγκελο υποχώρησε και εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν να πέφτουν πάνω σ' άλλους. Το βάρος που δέχθηκε τότε πάνω της η σπονδυλική στήλη του Ξηροκώστα ήταν τόσο μεγάλο, που του προκάλεσε μόνιμη και αθεράπευτη ζημιά.

Άλλαξε τότε σε μια στιγμή όλη του η ζωή, όχι όμως και η αγάπη του για την ΑΕΚ. Ούτε και το πείσμα του, να δίνει παντού και πάντα το παρών δίπλα στην ομάδα. Έκανε εκδρομές για όλα τα αθλήματα και σ' όλη την Ευρώπη. Μόνο τα τελευταία χρόνια είχε μείνει μακριά από την ΑΕΚ του. Ήταν πολύ σοβαρά τα προβλήματα υγείας που του είχαν προστεθεί και τον είχαν λυγίσει. Και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί, διότι πάλεψε πολύ σκληρά και με πολλά.

Η κηδεία του Νίκου Ξηροκώστα θα γίνει την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα για την Μυρτώ. Και μάλιστα έξω από την εκκλησία θα υπάρχει και κουτί που θα συγκεντρωθούν χρήματα.