Ο Γκουαρντιόλα προειδοποιεί: «Αν δεν νικήσουμε την Τότεναμ, θα χάσουμε την Premier League» (vid)

 Πεπ Γκουαρντιόλα

i

Prtscr

Ο Γκουαρντιόλα προειδοποιεί: «Αν δεν νικήσουμε την Τότεναμ, θα χάσουμε την Premier League» (vid)

Κώστας Τόπας 08:54 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 29.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για τη σημασία του αγώνα κόντρα στην Τότεναμ (14/05, 22:00) και τόνισε πως σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι δεν καταφέρει να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς, τότε ο τίτλος της Premier League θα έχει οριστικά χαθεί.

Η τελευταία εβδομάδα της Premier League υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται ούτε λίγο ούτε πολύ για το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή, οι «κανονιέρηδες» είναι πρώτοι στη βαθμολογία με 86 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Σίτι.

Ωστόσο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αυτή που εξαρτάται από τον εαυτό της για να κερδίσει τον τίτλο. Ο λόγος; Λοιπόν, έχουν έναν αγώνα σε εκκρεμότητα. Αυτός ο αγώνας θα διεξαχθεί απόψε (14/05, 22:00) κόντρα στη Τότεναμ

Οι κακές γλώσσες είναι ξεκάθαρες ότι η Τότεναμ δεν θα κάνει καμία χάρη στην Άρσεναλ, τον «αιώνιο» αντίπαλό της στο βόρειο Λονδίνο, αλλά οι ανάγκες των προκριματικών θα μπορούσαν να την αναγκάσουν να το κάνουν. Ζωτικής σημασίας ήταν και η μονομαχία ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Λίβερπουλ η οποία έληξε ισόπαλη (3-3). Από τη στιγμή που η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν επικράτησε των «Reds», τότε αν η Τότεναμ νικήσει τη Σίτι, θα φτάσει την τελευταία αγωνιστική με ελπίδες για να αρπάξει την τέταρτη θέση. 

Οι Πολίτες από την άλλη, θα περάσουν πρώτοι την 38η αγωνιστική στην οποία θα παίξουν εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ εάν νικήσουν την Τότεναμ. «Δεν θα είναι εύκολο», όπως διαβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Είναι προφανές, θα έλεγα. Έχουμε μόνο μία επιλογή: Να κερδίσουμε το παιχνίδι. Από εκεί, όλα είναι δυνατά. Ξέρουμε ότι αν δεν κερδίσουμε, δεν θα κερδίσουμε την Premier League, αυτό πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουμε πραγματικά τι είδους ομάδα είμαστε. Η δυσκολία είναι εκεί, αλλά την ίδια στιγμή, ξέρουμε τι διακυβεύουμε. Το να έχουμε μια ευκαιρία στο σπίτι εξαρτάται από εμάς. Αυτή είναι η νοοτροπία μας», τόνισε στη συνέχεια ο Καταλανός προπονητής.

Αυτό που θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική στην Premier League είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά
PREMIER LEAGUE

13:06 - 13.05.2024

Αυτό που θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική στην Premier League είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά

Η τελευταία αγωνιστική της Premier League αναμένεται να είναι πιο συναρπαστική από ποτέ, με τις Μάντσεστερ Σίτι κι Άρσεναλ να δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Μια ενδεχόμενη νίκη επί της Τότεναμ, θα έβαζε μπροστά τους Πολίτες με δύο βαθμούς από την Άρσεναλ. Η ισοπαλία θα σήμαινε ισοφάριση στην κατάταξη με τους παίκτες του Μίκελ Αρτέτα, αν και με χειρότερη διαφορά τερμάτων (+61 σε +58) και μια ενδεχόμενη ήττα θα κάνει πρωταθλητές τους Λονδρέζους. Όπως και να έχει, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, αυτό είναι το μόνο εγγυημένο.