Εριξε τη «βόμβα» ο Γκουαρντιόλα: «Είμαι πιο κοντά στο να φύγω παρά να μείνω»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Εριξε τη «βόμβα» ο Γκουαρντιόλα: «Είμαι πιο κοντά στο να φύγω παρά να μείνω»

Κώστας Τόπας 08:57 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 29.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι η επόμενη σεζόν μπορεί να είναι η τελευταία του ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, αφού ο σύλλογος έγραψε ιστορία ως η πρώτη ομάδα από την ίδρυση της Football League το 1888 που κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους, μετά τη νίκη με 3-1 εναντίον της Γουέστ Χαμ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε τον έκτο τίτλο του στην Premier League σε οκτώ χρόνια ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι και παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην συνεχίσει πέρα ​​από την επόμενη σεζόν, όταν και θα λήξει το συμβόλαιό του με τους Πολίτες.

«Η πραγματικότητα είναι ότι είμαι πιο κοντά στο να φύγω παρά να μείνω», είπε ο Γκουαρντιόλα στο Sky Sports. «Έχουμε μιλήσει με τον σύλλογο - η αίσθηση μου είναι ότι θέλω να μείνω τώρα. Θα μείνω την επόμενη σεζόν και κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μιλήσουμε. Αλλά οκτώ ή εννέα χρόνια - θα δούμε."

Με αυτόν τον τρόπο η Μάντσεστερ Σίτι κατακτάει την Premier League για τέταρτη σερί φορά
PREMIER LEAGUE

13:58 - 19.05.2024

Με αυτόν τον τρόπο η Μάντσεστερ Σίτι κατακτάει την Premier League για τέταρτη σερί φορά

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται αγκαλιά με την ένατη κατάκτηση της Premier League στην ιστορία της και του τέταρτου σερί τίτλου. Ωστόσο, για να φτάσει στον στόχο της θα πρέπει να νικήσει την Γουέστ Χαμ, ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην Άρσεναλ.

«Μετά την Κωνσταντινούπολη είπα: "Τελείωσε, δεν έμεινε τίποτα άλλο". Αλλά έχω συμβόλαιο, είμαι ακόμα εδώ», είπε. «Κάποιες στιγμές είμαι λίγο κουρασμένος, αλλά κάποιες από τις στιγμές που αγαπώ και είμαστε εδώ κερδίζοντας παιχνίδια, δείχνουμε καλά με νέους παίκτες. Αρχίζω να σκέφτομαι ότι κανείς δεν έχει κάνει τέσσερα στη σειρά, γιατί δεν προσπαθούμε; Και τώρα νιώθω ότι τελείωσε, τι μετά; Κύπελλο Αγγλίας [τελικός κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο] – Ο Γκάρι Λίνεκερ μου είπε ότι καμία ομάδα δεν έχει κάνει διαδοχικά Πρέμιερ Λιγκ και Κύπελλα Αγγλίας».

Ο Γκουαρντιόλα βρίσκεται στη Σίτι τα διπλά χρόνια απ' ότι ήταν στη Μπαρτσελόνα και πέντε χρόνια περισσότερα από τη θητεία του στην Μπάγερν Μονάχου. Το τρέχον συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι ισχύει μέχρι το 2025 και δεσμεύτηκε να το τιμήσει, αν και είπε ότι θα μιλήσει με τα στελέχη της Σίτι την επόμενη σεζόν για το μέλλον του.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα μπορεί να γράψει ακόμα περισσότερη ιστορία όταν αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το επόμενο Σάββατο, όταν θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα στο αγγλικό ποδόσφαιρο που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας σε διαδοχικές σεζόν.