Γκουαρδιόλα για το ματς με την Άρσεναλ: «Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρδιόλα για το ματς με την Άρσεναλ: «Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:31 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης για την αναμέτρηση της ομάδας του εναντίον της Άρσεναλ για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα προσπαθήσει να φτάσει σε απόσταση δύο βαθμών από τους ανταγωνιστές της για τον τίτλο στην Premier League με μια νίκη επί της Άρσεναλ το βράδυ της Τετάρτης (26/4, 22:00), ενώ έχει επίσης δύο παιχνίδια λιγότερα από ότι η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε σταθερά ζωντανές τις ελπίδες της για το τρεμπλ με τη νίκη με 3-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ». Με το χατ-τρικ του Ριγιάντ Μαχρέζ η Σίτι έκλεισε μια θέση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 3 Ιουνίου. 

Οι πωλήσεις του Ολεξάντρ Ζιτσένκο και του Γκάμπριελ Ζεσούς, η φιλία του με τον Μικέλ Αρτέτα και τον Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν μεταξύ των θεμάτων συζήτησης που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στα μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τρίτης (25/4).

21:50 - 25.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι «φουλάρει» για το ντέρμπι με την Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Σίτι προετοιμάζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ (26/4, 22:00), με φόντο την 33η αγωνιστική της Premier League.

Για τον ενθουσιασμό γύρω από το παιχνίδι της Τετάρτης: «Πραγματικά είναι καλό που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί μπορούμε να πάρουμε βαθμούς και να επικεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε παίξει δύο φορές αυτή τη σεζόν και στο παρελθόν επίσης. Ήταν πολύ δυνατά παιχνίδια και πολύ δύσκολα».

Για τη σημασία αυτού του αγώνα: «Είναι πραγματικά σημαντικό, όχι καθοριστικό. Πολλά δύσκολα παιχνίδια και για τις δύο πλευρές, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πόσο σημαντικό είναι. Όταν παίζεις ενάντια σε τέτοιου είδους ομάδες, ελέγχουν τα πάντα. Η Άρσεναλ έχει πάντα απίστευτες λεπτομέρειες και κατοχή της μπάλας, οι παίκτες που επιλέγει να παίξουν έχουν τα μεγαλύτερα προσόντα και ικανότητες και νομίζω ότι ο Μικέλ (Αρτέτα) φέρνει μια διαφορετική διάσταση». 

Για το αν μετανιώνει για τις πωλήσεις του Γκάμπριελ Ζεσούς και του Ολεξάντρ Ζιντσένκο: «Ο σύλλογος πήρε τις αποφάσεις που πιστεύει ότι έπρεπε να πάρει. Όλοι συμφώνησαν. Οι παίκτες ήθελαν να φύγουν, ο σύλλογος ήθελε να πουλήσει και ο σύλλογος ήθελε να αγοράσει. Είναι κάτι περισσότερο από ένα άτομο. Αυτοί είναι χαρούμενοι και εμείς. Δεν μετανιώνουμε».

Για το πώς είναι ο Χάαλαντ εκτός γηπέδου: «Έχω πει πολλές φορές ότι είναι εξαιρετικός. Μας έχει εντυπωσιάσει πολύ η συμπεριφορά του, η διάθεσή του και η αγάπη του για τον σύλλογο. Εξαιρετικός». 

Για το πώς να μπορεί η Άρσεναλ να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ: «Δεν ξέρω, δεν του μίλησα (Μικέλ Αρτέτα και πώς θα προσπαθήσει να σταματήσει τον Χάαλαντ). Από αυτά που έχει δείξει είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Παίξαμε εναντίον του στη Ντόρτμουντ, προσπαθήσαμε να έχουμε 70% ή 80% κατοχή μπάλας». 

Για το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει ο Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ: «Νομίζω ότι η εξέλιξη του συλλόγου από τότε που ανέλαβε ο Μικέλ, είναι προφανής. Όταν μιλάς για προπονητή, είναι προπονητής, προπονητής ποδοσφαίρου, όχι μάνατζερ. Αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Μικέλ άλλαξε τη στάση του συλλόγου». 

Για το πως η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ: «Η τελειότητα δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να είσαι τέλειος και να κερδίσεις το παιχνίδι. Ξέρουμε τι συνέβη με την Μπάγερν Μονάχου και τι θα συμβεί στο μέλλον. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας».

Για το τι κάνει τη Μάντσεστερ Σίτι τόσο καλή σε αυτή τη φάση της σεζόν: «Ποτέ δεν πιστεύω στις συνθήκες προπόνησης. Ο κόσμος λέει ότι όταν χάνουμε το παιχνίδι, το πρώτο επιχείρημα είναι ότι η σωματικότητα δεν είναι καλή. Η ομάδα μου φτάνει στο τέλος της σεζόν γνωρίζοντας αν χάσει παιχνίδια. Γι’ αυτό τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο δεν μπορείς να έχεις αυτό το συναίσθημα».